Musorujsag
Élő Eredmények

Feljelentette a ManUnited az EL-meccs bíróját

Bild/Mirror/m4sport.hu
A Manchester United panaszt tett a Feyenoord elleni Európa Liga-mérkőzés játékvezetője ellen, de nem a bíráskodás miatt.

A Bild beszámolója szerint a német bíró, Manuel Gräfe két órával a múlt csütörtöki meccs kezdése előtt érkezett meg az Old Traffordhoz, a csapatok és játékvezetők számára fenntartott bejáratnál azonban a biztonságiak át akarták vizsgálni a táskáját, őt pedig meg akarták motozni. A 43 éves spori nem volt hajlandó alávetni magát az ellenőrzésnek, mondván, ő az UEFA által delegált hivatalos személy. A személyzet azzal érvelt, hogy mindenkit ellenőrizniük kell, csakhogy ekkor megérkezett José Mourinho is, akit minden további nélkül átengedtek a biztonságiak.

Paul Pogba és Nicolai Jorgensen a Manchester United-Feyenoord EL-meccsen. A háttérben Manuel Gräfe játékvezető - fotó: EPA/Peter Powell Paul Pogba és Nicolai Jorgensen a Manchester United-Feyenoord EL-meccsen. A háttérben Manuel Gräfe játékvezető – fotó: EPA/Peter Powell

A játékvezető ekkor azt mondta, vagy mindenkit ellenőriznek, vagy senkit. A hírek szerint a vita egészen addig folytatódott, amíg Gräfe azzal nem kezdett el fenyegetőzni, hogy akkor nem vezeti le a meccset. Ekkor végül ellenőrzés nélkül továbbengedték.

Az ügy azonban itt még nem ért véget, a Mirror úgy tudja, hogy a Manchester United panaszt tett a meccsre delegált UEFA-ellenőrnél. Az európai szövetség kivizsgálta az ügyet és úgy döntött, hogy a játékvezetőnek jogában állt megtagadni az ellenőrzést, így megszüntette az eljárást.

A mérkőzést egyébként a Manchester United nyerte 4-0-ra, így öt forduló után 9 ponttal a második helyen áll a második számú európai kupasorozat A csoportjában.

Az Old Traffordon akkor szigorították meg a beléptetést, amikor az előző szezon utolsó fordulójában el kellett halasztani a Bournemouth elleni meccset, mert egy gyanús csomagot találtak a nézőtéren, és a rendőrség kiürítette a stadiont. A tűzszerészek később ellenőrzött körülmények között felrobbantották a csomagot. Legutóbb az a két leleményes drukker tette próbára a biztonsági személyzetet, akik az Arsenal elleni bajnoki előtti napon befizettek egy stadionlátogatásra, majd menet közben leváltak a csoportról, és elbújtak a mellékhelyiségben. Másnap aztán a helyi idő szerint 12.30 órakor kezdődött meccs előtt egy biztonsági ellenőrzés során megtalálták és átadták a rendőrségnek őket, így füstbe ment a mesterterv.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek