Musorujsag
Élő Eredmények
×

Már a sajtótájékoztatón elcsattant az első pofon Haye és Bellew között

m4sport.hu/mirror.co.uk
Egymásnak esett a sajtótájékoztatón a korábbi cirkáló-, és nehézsúlyú világelső David Haye, valamint a jelenlegi WBC cirkálósúlyú bajnok Tony Bellew. A két bunyós március 4-én a londoni O2 Arénában szabályos keretek közt is összecsaphat.

A harmincnégy éves Bellew korábban félnehézsúlyban ért el sikereket, de már jó ideje fente a fogát Haye-re, s bár a szakértők szerint nem ő az összecsapás esélyese, az első nehézsúlyú csatájára készülő liverpooli öklözőnek nincs baj az önbizalmával . Bellew promótere, Eddie Hearn ugyanis elárulta, hogy milyen tervei vannak bokszolójának a jövőre nézve: „Tony azt mondja, hogy először szétmorzsolja David Haye-t, majd Joshua, Klicsko vagy Fury lesz a következő.” Bellew ezek szerint fittyet hány arra a tényre, hogy Tyson Fury bejelentette visszavonulását.

Az ökölvívás szerelmesei közül minden bizonnyal sokan tudják, hogy Tony Bellew a „Creed: Apollo fia” című, Sylvester Stallone és Michael B. Jordan által fémjelzett film negatív karaktere, ő játssza ugyanis „Pritty” Ricky Conlan szerepét, akinek azért kell végül ringbe szállnia Apollo Creed fia, Adonis Creed ellen, mert egy sajtótájékoztatón bemázol egyet potenciális ellenfelének, aki orrtörés miatt nem tud kiállni vele.

Nos, a film szinte megelevenedett Haye és Bellew érzelmektől túlfűtött sajtótájékoztatóján – igaz, most nem a liverpooli keze járt el, de a balhét ő kezdte – ahol a két bunyós ahogy kell, gyakorlatilag beleállt egymás szájába, az indulatok pedig elszabadultak…

 

Nem is csoda azok után, ahogy korábban odamondtak egymásnak, Haye ugyanis komoly verést helyezett kilátásba Tony Bellew-nak: „Az ételt sem fogod tudni megrágni! Akkor fejezem be a meccset, amikor akarom. Ha három meneten keresztül akarlak kínozni, akkor azt fogom tenni, ha pedig harminc másodperc alatt akarlak elintézni, akkor úgy lesz. Te egy tuskó vagy. Ott fogok állni előtted leeresztett karokkal, és ha megütsz, semmi sem történik majd. Te viszont ki leszel ütve. Elpusztítalak. Nincs semmid ellenem. Ott fogok állni a földön heverő tehetetlen tested fölött, majd pedig meglátogatlak a kórházban, és hagyom, hogy játssz a hajammal.”

Haye keze villámként csapott le a sajtótájékozatón…

Haye ezek után Bellew promóterének, Eddie Hearnnek is odaszúrt egyet: „Hidd el nekem, azon fogok dolgozni, hogy lássam a megdöbbenést az arcodon és az egész csapatod arcán, mikor összetöröm a srácotokat. Ha pedig ezzel végeztem, akkor visszajövök azért, hogy kinyírjam a másik versenyződet, Joshuát, aztán bezárom a boltot.”

Tony Bellew erre így reflektált: „Ez csak rólam és Davidről szól. Mi fogunk megküzdeni egymással. Azon azért csodálkozom, hogy ennyi megkötés ellenére egyáltalán itt lehet a sajtótájékoztatón, és nem kellett megkérnie engem arra, hogy hozzam be őt. Ő a legkényesebb bokszoló, akit valaha láttam. Én pedig egy kis kövér cirkálósúlyú vagyok, akit esélytelennek tartanak ugyan, de be fogom bizonyítani az embereknek, hogy tévednek.”

További tartalmak