Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Michael Oenning: „Vonzó labdarúgást tudunk játszani”

M4 Sport
"A német edzők megpróbálnak struktúrát vinni a játékba" - mondta Michael Oenning a Vasas vezetőedzője a Sportreggeli-ben, amikor arról beszélt, hogy miért lehetnek eredményesebbek a Németországból érkezett trénerek. A szakember továbbá elmondta, hogy a szezon előtti célkitűzésük az volt, hogy ne kelljen a kiesés ellen küzdeniük, de a futball kiszámíthatatlan, mindig vannak jó és rossz periódusok. Játékról játékra próbálnak előrefelé haladni, és ebben a nehéz bajnokságban minél jobb eredményt elérni. Az elégedett vezetőedző beszélt a téli szünetről és az új célokról, valamint arról is, hogyan érinti a csapatat az, hogy nem a saját stadionjában játssza az idény további mérkőzéseit.

A német szakember az M4Sport Sportreggeli című műsorában szerdán arról beszélt, hogy az előző szezon utolsó meccsén kiharcolt bennmaradás hatalmas erőt adott játékosainak, akik úgy érezhették, hogy semmitől nem kell félniük. Mint mondta, a keretben nem volt komoly változás a nyáron, ám a játékon változtattak, fejlődtek, mert amíg az előző kiírásban elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt, az új szezonban már lényegesen több energiát fordítanak a támadásokra, játékosai gyorsan építkeznek előre.

A csapat elé a szezont megelőzően a biztos bennmaradást tűzték ki célul, s Oenning megfogalmazása szerint ez nem változott, az együttes ugyanakkor a várakozásokon felül teljesít, így a célok is módosulnak, igaz, ez nem jelenti azt, hogy bajnoki diadalt ígérne. Játékosai élvezik a jelenlegi helyzetet, de mint hangsúlyozta, két lábbal a földön járnak, s a szakmai stáb figyel arra, hogy senki ne vonjon le közülük rossz következtetéseket.

A tréner elárulta, a közelgő hosszú téli szünet nem zavarja, a csapattal a gyengeségek kijavításán fognak dolgozni. Fontosnak nevezte, hogy ahogy eddig, úgy tavasszal se legyen komoly sérültjük, mert ha „egészségesek maradunk, minden megtörténhet, rajtunk múlik” – fogalmazott.

A játékoskerettel elégedett a szakember, szerinte minden posztra van két embere. Elárulta: tudomása szerint meghatározó játékos nem fog távozni a gárdától, s ha télen olyan labdarúgót tudnának igazolni, aki erősítést jelent, akkor nem fognak elzárkózni a szerződtetéstől.

Michael Oenning azt egyértelmű hátránynak érzi, hogy az Illovszky Stadion felújítása miatt a szezonban nem játszhatnak hazai pályán, viszont sokat segíthetnek majd csapatának a szurkolók, akik már eddig is sok helyre elkísérték az együttest.

A tabellát vezető Vasas 17 forduló után egy ponttal előzi meg a Videotont, kettővel a címvédő Ferencvárost és hárommal a Budapest Honvédot.

További tartalmak