Musorujsag
Élő Eredmények

A népszerű sportriporter Szepesi György-díjat kapott

MTI
Hajdú B. István, az M4 Sport vezető sportkommentátora kapta a Szepesi-, míg Tóth Mihály családja az Östreicher-díjat, amelyet idén második alkalommal ítélt oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány.

A pénteki ünnepélyes díjátadón Szöllősi György, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, minden évben egy, a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságírót tüntetnek ki a Szepesi György-díjjal. Indoklása szerint negyedszázados kiemelkedő színvonalú futballkommentátori munkája és a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot emlékezetessé tevő, páratlan sportriporteri teljesítménye alapján esett idén a kuratórium választása a 47 éves, és már Prima Primissima- és Feleki-díjas Hajdú B. Istvánra. Az elismerést Szepesi György és a tavalyi díjazott, Novotny Zoltán adta át.

A kuratórium vezetője emlékeztetett arra, hogy a felkészült és hozzáértő díjazottat többek között mindig könnyed és szellemes, olykor finoman ironikus, de másokat soha sem sértő stílusa, jellegzetes orgánuma, szép és szabatos magyar beszéde, valamint szállóigévé lett szóviccei együtt tették a magyarok kedvenc sportriporterévé. Kitért arra is, hogy Hajdú B. István hosszabb-rövidebb megszakításokkal 1991 óta van jelen a közmédia rádiós és televíziós sportközvetítéseiben kommentátorként, miközben több olimpiáról, labdarúgó világ- és Európa-bajnokságról, valamint számos Bajnokok Ligája-mérkőzésről tudósított.

Hajdú B. István einstandolta Berkesi Judit szemüvegét - fotó: m4sport.hu Hajdú B. István Rióban einstandolta Berkesi Judit szemüvegét – fotó: m4sport.hu

Az Östreicher Emilről  – Puskás Ferenc egykori játékosügynökéről,  az 1956-os Bp. Honvéd, valamint az 1980-as évek magyar válogatottjának menedzseréről – elnevezett díjjal évről évre egy olyan családot részesítenek elismerésben, amelynek tagjai egy már elhunyt, korábbi nagy futballista pályafutását, életét segítették a háttérből a nyugodt családi légkör megteremtésével. A díjat Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány nyújtotta át Hamzsek Jolánnak, az 1954-es vb negyeddöntőjében és fináléjában is szerepelt Tóth Mihály feleségének, valamint Máltán élő lányuknak, Tóth Zsófiának.

Az Újpestben 240 bajnoki mérkőzésen 41 gólt szerzett balszélső az Aranycsapatnak a nyugatnémetektől Bernben 3-2-re elszenvedett veresége után az egyik bűnbak lett a szurkolók szemében, mert némileg váratlanul került be a kezdőcsapatba. Ezután már csak egyszer szerepelhetett címeres mezben.
Mindkét díjat egymillió forintos pénzjutalom kíséri.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Így indult el Rióba az M4 Sport stábja
Hétfőn délután elindult a riói olimpiára az M4 Sport stábja. A nézők a jól ismert kommentátorok és riporterek mellett számos új arccal is találkozhatnak a képernyőn keresztül. Az elutazás előtt készült interjúkból kiderül, miért lehet madarat fogatni Knézy Jenővel, mit lát Hajdú B. István a fiatal kollégák arcán és hogy miben bízik Berkesi Judit.
M4 - Lelátó
Íme a közmédia olimpiai kerete
Meglepetések nélküli kerettel utazik a közmédia a riói olimpiára. A franciaországi Európa-bajnoksághoz képest a csapatban egyetlen változás van: Gundel Takács Gábor ezúttal nem kommentátorként, hanem műsorvezetőként erősíti a gárdát.
M4 - Lelátó
Hajdú B. István: "Erre csak a labdarúgás képes"
Hajdú B. István a magyar válogatott osztrákok elleni bemutatkozó győzelméhez és a portugálok elleni, csoportelsőséget jelentő döntetlenjéhez is a hangját adta. Az M4 Sport riportere az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakasza előtt számolt be helyszíni élményeiről.
Labdarúgás