Musorujsag
Élő Eredmények

Michael Phelpst lenyűgözi Hosszú Katinka

m4sport.hu
A huszonháromszoros olimpiai bajnok Michael Phelps szerint lenyűgöző volt nézni Hosszú Katinkát az elmúlt években.

„Rengeteget versenyzett, és szinte semmit sem pihent – nyilatkozta az év úszójának választott amerikai sportember a windsori rövidpályás világbajnokság helyszínén rendezett gála után az M4 Sportnak. – Az idei nyári olimpián és tavaly a vb-n tényleg maradandót alkotott, és a legjobbat kívánom neki, hogy innen továbblépjen. Ő olyasvalaki, akit élvezet nézni. Két ilyen meghatározó hölgy, mint ő és Katie Ledecky egyszerre a sportban… őrület! Úszószemszögből is elképesztő nézni őket.”

Phelps arról a „történelmi holtversenyről” is beszélt az M4 Sportnak, amelyben Cseh Lászlóval és Chad Le Closszal együtt – Joseph Schooling mögött – ezüstérmes lett 100 pillangón a riói olimpián. „Mi hárman nagyokat küzdöttünk az elmúlt négy évben, Cseh Lászlóval pedig az egész karrierem során. László és én már… Jesszus, mióta is… Legalább 2004 óta, sőt, 2003 óta versenyzünk együtt. És az utolsó egyéni versenyemen ott állhattam Lászlóval és persze ott volt Chad is, akivel az elmúlt négy évben komoly rivalizálás alakult ki. Velük együtt állhattunk ott hárman, és nézhettük, ahogy Joe aranyérmes lesz. Persze szerettem volna aranyat nyerni, de valahogy ennek így kellett végződnie, és ez mindenképpen egy jó lezárása, egy vicces lezárása volt az egyéni olimpiai versenyzésemnek.”

A pályafutása során összesen huszonnyolc ötkarikás érmet gyűjtő Phelps nem tartja megdönthetetlennek az általa elért eredményeket, példaként azt hozta fel, hogy annak idején Mark Spitz rekordjait is örökösnek hitték. „Csak azt remélem, hogy ha valaki megdönti a rekordot, láthatom, ahogy ez megtörténik.”

Az interjúra kattintva az is kiderül, mit gondol az amerikai szupersztár arról a kijelentésről, hogy Hosszú Katinka lenne a női Michael Phelps.

További tartalmak