Maldonado ott akar lenni a 2017-es rajtrácson – több csapattal tárgyal

A Forma–1-es visszatérésén dolgozik Pastoe Maldonado – de aligha számíthatunk arra, hogy Nico Rosberg utódjaként ér célt…

Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images)Felborult autó pihen a parkolóban: „Pastor Maldonado állásinterjúra érkezett a Mercedeshez” – állt a képaláíráson. Ilyen és ehhez hasonló mémek is felbukkantak az interneten, miután Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, és bár a vad pletykák még a venezuelai szerződtetését sem tartják elképzelhetetlennek, arra aligha van esély, hogy Toto Wolffék éppen a fenegyereket ültetik Lewis Hamilton mellé.

Már csak azért sem, mert az osztrák nemrég arról beszélt, fontos szempont a megbízhatóság és hibamentesség leendő versenyzőjük esetében…

Mindez azonban távolról sem jelenti azt, hogy az idén év elején a Renault-tól érvényes szerződése ellenére kiebrudalt Maldonado ne dörömbölne újra a Forma–1 ajtaján. Az egyszeres futamgyőztes nemrég Kolumbiában járt, hogy részt vegyen Juan Pablo Montoya jótékonysági rendezvényén, és elárulta, tárgyalásokat folytat F1-es csapatokkal.

„A 2016-os egy pozitív év volt számomra, még ha az elején nehéz is volt elfogadnom, hogy nem vagyok a Forma–1 tagja. Pár hónap elteltével már úgy gondolom, ez az év az elmélkedésé volt. Az elmúlt hónapokban új tárgyalásokba kezdtem, és meglátjuk, sikerül-e bejutnom egy jó csapathoz. Tudjuk, hogy a Forma–1-ben nehéz nyerni, de én megmutattam már, hogy képes vagyok rá” – fogalmazott az F1Latam.com című oldalnak.

„Tárgyalok pár csapattal, és elég optimista vagyok. Sajnos a körülmények miatt kikerültem a Forma–1-ből, és sosem könnyű visszatérni, ha egyszer kikerültél, de keményen dolgozom, és remélem, hogy a heteken belül valami jó hírrel szolgálhatok. Pár közepes csapattal tárgyalok, és remélem, ott leszek a rajtrácson Ausztráliában.”

Ami az F1-es csapatokat illeti, a Mercedest leszámítva még kettőnél van üres hely: a Saubernél és a Manornál. A hírek szerint Maldonado a PDVSA gondjai után újra képes bizonyos összeget kínálni a csapatoknak, ám nem mindenki számára világos, ez a támogatás pontosan honnan is jönne.

Maldonado hozzátette, nem csak a Forma–1 lebeg a szeme előtt. „A Forma–1 a fő cél, de nyitott vagyok más kategóriákra is” – fogalmazott.

Ami a kirúgása óta eltelt időszakot illeti, elmondása szerint tudatosan tűnt el a nyilvánosság elől, s a Pirellivel lefolytatott gumiteszteket leszámítva a versenyzés világától is eltávolodott kicsit. „Elsőre nehéz volt elfogadnom, hogy nem vagyok a Forma–1-ben, de miután láttam, hogyan teljesít a Renault, már jobban éreztem magam. Az idei évben sok időt töltöttem a családommal. Szükségem is volt már erre. Élveztem az együtt töltött időt a lányommal, néztem, hogyan növekszik, én vittem őt iskolába. Ez emberként, de még sportolóként is fejleszt. Ez egyfajta szünet volt, de közben a Pirellivel fejlesztettük az új F1-es gumikat. Ez új tapasztalat volt számomra” – mesélte F1-en kívüli életéről.