Musorujsag
Élő Eredmények

18 év után rendez ritmikus gimnasztika Eb-t Magyarország

M4Sport/m4sport.hu
2017 májusában a budapesti Papp László Sportaréna ad otthont a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságnak, ezzel Magyarország 1999 után másodszor rendezheti a sportági Eb-t. A kontinenstornán szereplő magyar versenyzők kilétéről január végén döntenek, várhatóan a junior kéziszercsapat és a felnőtt válogatott keret tagjai indulnak majd. Az előkészületekről és a magyar esélyekről Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke beszélt a Sportreggeliben.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kibújna Berki Krisztián esernyője alól a magyar torna
A jövőben mind a nőknél, mind a férfiaknál csapatban gondolkodik majd a Magyar Torna Szövetség vezetése. A szerdán újra elnöknek választott Magyar Zoltán azt szeretné, ha nem kéne egyénenként kvalifikálnia a sportolóknak, mert amennyiben csapatban vívják ki a tornászok a tokiói szereplés jogát, nem kell attól tartani, hogy legjobbunk nem mérettetheti meg magát.
Torna
Az átalakított kéziszövetség az utánpótlásra fektetné a hangsúlyt
2017 januárjától Zsiga Gyula látja el a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatói feladatait. A fő feladatok közt szerepel a szakmai munka színvonalának javítása, ezzel az edzőképzés jelenlegi helyzetének felülvizsgálata, esetleges megújítása. Az elképzelések részleteiről a frissen kinevezett mesteredző illetve Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára számolt be a Sportreggeliben.
Kézilabda
Kovács Zoltán: „Nem kezdőcsapatot, hanem csapatot építünk”
A Videoton FC 34 ponttal őszi első lett az OTP Bank Ligában, ráadásul a góllövőlista élmezőnyében három fehérvári játékos is szerepel. Nyáron alaposan átalakult a Videoton szakmai stábja, érkezett Henning Berg vezetőedző, Kazimierz Sokolowski pályaedző és Brockhauser István kapusedző is. Az eddigi teljesítmény megítélését és a tavaszi terveket Kovács Zoltán, a klub sportigazgatója ismerteti.
Magyar futball
Knoch Viktor: „Túlléptünk azon, hogy egymással rivalizáljunk”
A 2016/2017-es szezon első négy világkupáján a magyar válogatott 4 arany, 3 ezüst és 3 bronzérmet szerzett, közülük a férfi váltó az eddig négy világkupából kettőt megnyert, mellyel vezeti a világranglistát. A sikerek hátterét, és a folytatást Liu Shaoang és Knoch Viktor sportolók, valamint Darázsi István ágazati sportigazgató ecsetelte a Sportreggeliben. Az M4 Sport és az m4sport.hu a short track világkupa-sorozat minden állomását élőben közvetíti.
Téli Sportok
Hüttner Csaba: „Folyamatosan be kell építeni az utánpótlás-versenyzőket”
A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége hétfőn Hüttner Csabát választotta a válogatott szövetségi kapitányának, aki korábban az utánpótlás-válogatott vezetőedzője volt, irányításával az idei minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon 25 érmet szerzett a magyar csapat. Az elmúlt nyolc évben szövetségi kapitányként dolgozó Storcz Botondot beválasztották a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség sprintbizottságába. Az újdonsült kapitány a 2017-es év terveiről, valamint a négyéves olimpiai program kidolgozásának részleteiről osztotta meg gondolatait a Sportreggeliben.
Kajak-kenu