Musorujsag
Élő Eredmények

Fa Nándor már túl a verseny felén

MTI
A versenytáv második fele következik Fa Nándor számára, aki továbbra is a tizedik helyen halad - de hamarosan előre léphet - hajójával, a hazai építésű és fejlesztésű Spirit of Hungaryvel a Vendeé Globe földkerülő vitorlásviadalon.

Amint az a honlapján olvasható hajónaplóból kiderül, a magyar sportember túljutott azon a helyen, ahol egyik versenytársa, Thomas Ruyant ütközött. „Délebbre leszek jelentősen a hajózási utaktól, nagyon remélem, ott már tiszta a víz” – írta helyzetjelentésében Fa Nándor, aki a bajba jutott hajósok között Stéphane Le Diraisont is megemlítette, akinek hajója árboctörést szenvedett, „szükségvitorlázattal közeledik Ausztrália felé”. Hozzátette, hogy „két bajba jutott skipper igyekszik biztonságban partot érni”.

Stéphane Le Diraison hétfőn került vészhelyzetbe, míg Thomas Ruyant – akinek a hajója „belefúrta az orrát a vízbe”, miután azonosítatlan tárggyal ütközött – kedden jelezte, hogy kiszáll a versenyből. Amennyiben ez hivatalossá válik, Fa Nándor előrelép, mert Ruyant eddig előtte haladt. A verseny honlapja szerint az élen továbbra is a francia Armel Le Cléach vitorlázik, neki már csak bő 8200 tengeri mérföldet kell megtennie a célba érkezésig. Fa Nándor hátránya vele szemben 4100 mérföld.

A magyar vitorlázó harmadik Vendée Globe-ján indul, melyen a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méter) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a bolygót. Az 1992/93-as menet során Fa Nándor a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után. A rekordot a francia Francois Gabart tartja, aki a legutóbbi, 2012/13-as kiírást 78 nap 2 óra 16 perces idővel nyerte meg.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újra a top 10-ben Fa Nándor
A tizedik helyen halad Fa Nándor hajója, a hazai építésű és fejlesztésű Spirit of Hungary a Vendeé Globe földkerülő vitorlásversenyen.
Vitorlázás
Minden sportágban megválasztották 2016 legjobbját
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.
Egyéb
Az átalakított kéziszövetség az utánpótlásra fektetné a hangsúlyt
2017 januárjától Zsiga Gyula látja el a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatói feladatait. A fő feladatok közt szerepel a szakmai munka színvonalának javítása, ezzel az edzőképzés jelenlegi helyzetének felülvizsgálata, esetleges megújítása. Az elképzelések részleteiről a frissen kinevezett mesteredző illetve Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára számolt be a Sportreggeliben.
Kézilabda
Kovács Zoltán: „Nem kezdőcsapatot, hanem csapatot építünk”
A Videoton FC 34 ponttal őszi első lett az OTP Bank Ligában, ráadásul a góllövőlista élmezőnyében három fehérvári játékos is szerepel. Nyáron alaposan átalakult a Videoton szakmai stábja, érkezett Henning Berg vezetőedző, Kazimierz Sokolowski pályaedző és Brockhauser István kapusedző is. Az eddigi teljesítmény megítélését és a tavaszi terveket Kovács Zoltán, a klub sportigazgatója ismerteti.
Magyar futball
Hüttner Csaba: „Folyamatosan be kell építeni az utánpótlás-versenyzőket”
A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége hétfőn Hüttner Csabát választotta a válogatott szövetségi kapitányának, aki korábban az utánpótlás-válogatott vezetőedzője volt, irányításával az idei minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon 25 érmet szerzett a magyar csapat. Az elmúlt nyolc évben szövetségi kapitányként dolgozó Storcz Botondot beválasztották a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség sprintbizottságába. Az újdonsült kapitány a 2017-es év terveiről, valamint a négyéves olimpiai program kidolgozásának részleteiről osztotta meg gondolatait a Sportreggeliben.
Kajak-kenu