Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka egy szellemet kerget, a budapesti vb-n pedig riói teljesítményét is felülmúlná

MTI
Kiemelkedő eredményekkel teli évet zárt Hosszú Katinka, aki szerint még ezeket is elhomályosíthatják jövő évi lehetséges győzelmei a hazai rendezésű vizes világbajnokságon.

A huszonhét éves klasszis erről azon a kerekasztal-beszélgetésen szólt, amelyet üzleti partnereivel tartott kedden. „Nagyon hosszú és kemény év volt, olimpiával, Európa-bajnoksággal, világkupa-sorozattal és rövidpályás világbajnoksággal, de nagyon sikeres, ezt azért az úszásban könnyű mérni” – mondta Hosszú Katinka, akinek a sajtóeseményen minden idei érmét – közte az együttesen 172 arannyal, benne a három rióival – bemutatták.

„Többször is kérdezték tőlem, hogy jövőre miképpen tudnám ezt felülmúlni, de azzal, hogy itthon lesz a világbajnokság, már a győzelem biztosan tízszer annyit jelent majd” – tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok. Hosszú Katinka hangsúlyozta, a kiváló eredmények ellenére edző-férjével, Shane Tusuppal együtt folyamatosan keresi, üldözi az új kihívásokat, hiszen ha továbbra is sikeres akar maradni, akkor nem dőlhet hátra. „Shane-nel mi létrehoztunk egy nem létező úszót, akit folyamatosan kergethetek. Szerencsére ilyen még nincs a világban, de így kell gondolkoznom” – fogalmazott. Kiemelte, hogy többek között a világcsúcsok üldözése is egy feladat, például 200 méter vegyesen is szeretne még 2:05 perc alatti időt úszni.

Hosszú Katinka a riói olimpiát követően saját klubjával is foglalkozott, amint azt megjegyezte, az Iron Aquaticsban egy más szellemiségben szeretnének dolgozni, egy olyan kultúrában, ahol a fiatalok szeretik a sportágat. Hozzátette, a szakmai felkészülésben is nagyobb hangsúlyt fektetnek a technikára az erőnléttel szemben. Ugyanakkor kijelentette, hogy a klub igazi eredményeit 10-15 éven belül lehet majd igazán látni.

Hosszú Katinka kérdésre reagált a Magyar Úszó Szövetségben kialakult helyzetre, Gyárfás Tamás elnök lemondására is. „Nemcsak számomra, hanem a magyar úszósport számára is fontos, hogy mi lesz a következő lépés. Már az siker, hogy változás következik, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy ez pozitív legyen” – mondta. Arra a felvetésre azonban, hogy kiáll-e valamelyik lehetséges elnökjelölt mellett, azt válaszolta: „az úszók összefogtak és megtették az első lépést, de nem nekik kell megmondani, ki legyen”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fa Nándor már túl a verseny felén
A versenytáv második fele következik Fa Nándor számára, aki továbbra is a tizedik helyen halad - de hamarosan előre léphet - hajójával, a hazai építésű és fejlesztésű Spirit of Hungaryvel a Vendeé Globe földkerülő vitorlásviadalon.
Vitorlázás
Minden sportágban megválasztották 2016 legjobbját
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.
Egyéb
Az átalakított kéziszövetség az utánpótlásra fektetné a hangsúlyt
2017 januárjától Zsiga Gyula látja el a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatói feladatait. A fő feladatok közt szerepel a szakmai munka színvonalának javítása, ezzel az edzőképzés jelenlegi helyzetének felülvizsgálata, esetleges megújítása. Az elképzelések részleteiről a frissen kinevezett mesteredző illetve Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára számolt be a Sportreggeliben.
Kézilabda
Kovács Zoltán: „Nem kezdőcsapatot, hanem csapatot építünk”
A Videoton FC 34 ponttal őszi első lett az OTP Bank Ligában, ráadásul a góllövőlista élmezőnyében három fehérvári játékos is szerepel. Nyáron alaposan átalakult a Videoton szakmai stábja, érkezett Henning Berg vezetőedző, Kazimierz Sokolowski pályaedző és Brockhauser István kapusedző is. Az eddigi teljesítmény megítélését és a tavaszi terveket Kovács Zoltán, a klub sportigazgatója ismerteti.
Magyar futball
Knoch Viktor: „Túlléptünk azon, hogy egymással rivalizáljunk”
A 2016/2017-es szezon első négy világkupáján a magyar válogatott 4 arany, 3 ezüst és 3 bronzérmet szerzett, közülük a férfi váltó az eddig négy világkupából kettőt megnyert, mellyel vezeti a világranglistát. A sikerek hátterét, és a folytatást Liu Shaoang és Knoch Viktor sportolók, valamint Darázsi István ágazati sportigazgató ecsetelte a Sportreggeliben. Az M4 Sport és az m4sport.hu a short track világkupa-sorozat minden állomását élőben közvetíti.
Téli Sportok
Hüttner Csaba: „Folyamatosan be kell építeni az utánpótlás-versenyzőket”
A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége hétfőn Hüttner Csabát választotta a válogatott szövetségi kapitányának, aki korábban az utánpótlás-válogatott vezetőedzője volt, irányításával az idei minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon 25 érmet szerzett a magyar csapat. Az elmúlt nyolc évben szövetségi kapitányként dolgozó Storcz Botondot beválasztották a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség sprintbizottságába. Az újdonsült kapitány a 2017-es év terveiről, valamint a négyéves olimpiai program kidolgozásának részleteiről osztotta meg gondolatait a Sportreggeliben.
Kajak-kenu
18 év után rendez ritmikus gimnasztika Eb-t Magyarország
2017 májusában a budapesti Papp László Sportaréna ad otthont a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságnak, ezzel Magyarország 1999 után másodszor rendezheti a sportági Eb-t. A kontinenstornán szereplő magyar versenyzők kilétéről január végén döntenek, várhatóan a junior kéziszercsapat és a felnőtt válogatott keret tagjai indulnak majd. Az előkészületekről és a magyar esélyekről Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke beszélt a Sportreggeliben.
Torna