Musorujsag
Élő Eredmények

Ezt válaszolta Csötönyi Sándor Rácz Félix 12 pontjára

Felix Promotion/Facebook/m4sport.hu
Rácz Felix menedzser a karácsony közeledtével 12 pontban fogalmazta meg kéréséit a magyar ökölvívással kapcsolatban. A magyar sportági szövetség (MÖSZ) elnöke, Csötönyi Sándor az m4sport.hu megkeresésére pontról pontra reagált a Felix Promotion tulajdonosának vádjaira.

Rácz Félix a Facebook közösségi oldalon is közzétette 12 pontját.

Csötönyi Sándor válasza Rácz Félix 12 pontjára:

1. Egy kívülről jött ember honnan tudná, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség mit tesz a versenyzőiért. Természetes, hogy a MÖSZ a sportolóiért dolgozik, miért is tenne mást?

2. Az ökölvívás soha nem volt és nem is lesz tömegsport! Ami az eredményeket illeti: az elmúlt húsz évben számtalan érmet szereztek a magyar férfi és női ökölvívók felnőtt és utánpótlás világversenyeken. Az igaz, hogy  Erdei Zsolt 2000-ben Sydneyben elért bronza óta nem sikerült olimpiai érmet szerezniük a magyar bokszolóknak, de ez nem a szövetség hibája.

3. Miért ne lenne demokratikus a döntéshozás a szövetségnél? Ezt egy olyan ember mondja, aki soha életében nem volt a MÖSZ elnökségi ülésein.

4. A MÖSZ nemcsak közpénzből, hanem saját bevételekből is működik. Évente ötször ellenőrzik, hogy mire költik a pénzt. A közpénzből éppen Rácz Félix kapott 10 millió forintot, hogy ezzel támogassák az Erdei Zsolt nevével fémjelzett gálát.

5. Mindenki mindent tud a MÖSZ vezetőiről. Rácz Félixről viszont keveset tud a közvélemény.

6. A MÖSZ vezetői rendelkeznek a szükséges vezetői képességekkel.  Egy kivételével mindannyian beszélnek legalább egy idegen nyelvet, megvan a tudásuk a számítógép kezeléséhez.

7. Mindenki a szorítóban nyújtott teljesítménye alapján kerül be a válogatottba. A MÖSZ-nek is az az érdeke, hogy a legjobbak szerepeljenek a nemzetközi színtéren.

8. Húsz éve nincs irányított sorsolás, a versenyeken a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) előírásait alkalmazzák.

9. A magyar bírók becsületesen, szakmai szempontok szerint végzik a munkájukat.

10.  A felnőtt válogatott jó eredményt elérő versenyzői kapnak juttatást a szövetségtől.  A fizetéseket a kluboknak kell adniuk az ökölvívóknak. Rácz Félix akkor tudhatná, hogy mennyibe kerül egy klub fenntartása, ha a rendezvényszervezés mellett működtetne egyesületet, ahogy más promóterek teszik.

11. Van átjárhatóság az amatőrök és a profik között az edzők tekintetében. Ezt éppen a MÖSZ szorgalmazta az AIBA-nál.

12. A MÖSZ-nél nem tudnak semmilyen korrupcióról. Ha Rácz Félix tud korrupcióról, mondjon konkrétumokat.

További tartalmak