Musorujsag
Élő Eredmények

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva – zátonyra futhat Nasr F1-es pályafutása?

Speedweek
Mindenki a Mercedesre vár. A bajnokcsapat mellett még két istállónál van üres hely 2017-re – Felipe Nasr nem veheti biztosra, hogy nekivághat harmadik szezonjának.
Felipe Nasr (Fotó: Charniaux / XPB Images) Felipe Nasr (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A Mercedes még karácsony előtt jelezte, hogy január előtt semmiképp sem tesz bejelentést Nico Rosberg utódjáról. A hírek alapján a legvalószínűbb forgatókönyvnek az ígérkezik, hogy Felipe Massa a Williams kérésére mégis felsorakozik a 2017-es rajtrácsra, Valtteri Bottas pedig Lewis Hamilton csapattársa lesz.

A brazil esetleges visszatérése nem feltétlenül jó ómen honfitársa, Felipe Nasr számára. Bernie Ecclestone korábban maga is közbenjárt az érdekében, mert mindenképpen szeretné, ha továbbra is lenne egy versenyző az F1-ben a dél-amerikai országból, ám ha Massa a Williamsnél marad, ez a problémája automatikusan megoldódna,  Brazília „sorsa” pedig nem Nasr jövőjétől függne. „Elég rossz lenne a sportág számára, ha nem lenne brazil versenyző. De nem hiszem, hogy bekövetkezik. Ettől persze még fennáll a veszélye. A célom, hogy jövőre is ott legyek a rajtrácson, és mindent megteszek azért, hogy elérjem ezt” – nyilatkozta Nasr a Globónak.

Nasr lehetőségei ráadásul szűkösek: a Saubernél egy, a Manornál két ülés vár még gazdára, ám azokért szoros küzdelem folyik. A Mercedes már Interlagosban tárgyalt Monisha Kaltenbornnal Pascal Wehrlein esetleges sauberes váltásáról, a Manornál pedig Esteban Gutiérrez és Rio Haryanto is esélyesnek számít. Ha mégsem Wehrleint választanák, egyesek szerint akár még a Ferrari protezsáltja, Antonio Giovinazzi bemutatkozását is előrébb hozhatják.

A hinwiliek idei pontjait szerző Nasr még reménykedik. „Elég szokatlan, hogy a Forma–1-ben ezen időszakban még ilyen sok üres hely van. Most a legfontosabb, hogy folytassuk a tárgyalásokat, és találjunk valahol egy helyet 2017-re” – nyilatkozta.

További tartalmak