Musorujsag
Élő Eredmények

Csak Biles végzett Hosszú Katinka előtt

MTI
A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) szavazása alapján Hosszú Katinka a második legjobb női sportoló volt 2016-ban az amerikai tornász, Simone Biles mögött.

A férfiaknál Usain Bolt jamaicai atléta rekordot jelentő hatodik alkalommal végzett az élen, nagy fölénnyel megelőzve minden idők legeredményesebb olimpikonját, az amerikai úszófenomén Michael Phelpst. A Rióban harmadszor triplázó Bolt – aki aranyérmes lett 100 és 200 méteren, valamint a 4×100 méteres váltóval – több mint kétszer annyi pontot kapott, mint a brazil metropoliszban öt arany- és egy ezüstérmet gyűjtő Phelps. Harmadik a portugál labdarúgó-válogatottal idén Európa-bajnok, a Real Madriddal pedig Bajnokok Ligája-győztes Cristiano Ronaldo lett.

Az idei nyári olimpián három arany- és egy ezüstérmet nyerő Hosszú Katinka viszont mindössze 52 ponttal maradt el az 524 ponttal élen végző, Rióban négyszeres bajnok Biles mögött. Harmadikként az amerikai teniszező, Serena Williams végzett.

Hosszú Katinka a riói olimpián szerzett három arany- és egy ezüstérmével - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Hosszú Katinka a riói olimpián szerzett három arany- és egy ezüstérmével – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A voksoláson az év csapata az angol futballbajnokságot óriási meglepetésre megnyerő Leicester City lett, míg a sajtó kiszolgálását a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon ítélte a legjobbnak az AIPS.

A szavazáson 110 országból 382 újságíró vett részt.

Az AIPS-szavazás végeredménye:
férfiak:
1. Usain Bolt (jamaicai, atlétika) 1149 pont
2. Michael Phelps (amerikai, úszás) 490
3. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgás) 387
nők:
1. Simone Biles (amerikai, torna) 524 pont
2. Hosszú Katinka (úszás) 472
3. Serena Williams (amerikai, tenisz) 361

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronaldo és Murray megelőzte Hosszú Katinkát
Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó végzett az élen az európai hírügynökségek - köztük az MTI - 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, melyen Hosszú Katinka harmadik lett.
Egyéb
Tatár Csillát inspirálja Hosszú Katinkáék brutális teljesítménye
Az esztendő utolsó napjaiban eljött az ideje, hogy visszatekintsünk a sporteseményekben bővelkedő 2016-os évre. Az m4sport.hu sorozatában hazánk népszerű személyiségei idézik fel a számukra legkedvesebb emlékeket. Az első részben az MTVA műsorvezetője, Tatár Csilla - a hozzá különösen közel álló két olimpiai bajnokunk, Hosszú Katinka és Risztov Éva miatt - a riói medencében is fenomenálisat alkotó Iron Lady történetét emelte ki.
Úszás
Minden sportágban megválasztották 2016 legjobbját
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.
Egyéb