Musorujsag
Élő Eredmények

Harcsa Norbert: új év, új edző

m4sport.hu | Szerző: Pál István
Harcsa Norbert edzőt váltott. A Felix Promotion középsúlyú bunyósa Erdei Zsolt irányításával készült eddig, de mostantól újra Lukács Adorján felel a szakmai felkészüléséért. Az amatőr bokszolóként Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes, profi világbajnok Madár és Harcsa között nem működött a kémia. Van ez így edző-tanítvány viszonylatban, a legrosszabb, amikor a felek felismerik ugyan a helyzetet, de nem mernek, nem tudnak lépni.
Harcsa Norbert, Fotó: felixpromotion.com Harcsa Norbert (balra) eddig veretlen, mégsem elégedett. Fotó: felixpromotion.com

„Életem egyik legnehezebb beszélgetése volt, amikor leültünk Zsoltival – nyilatkozta az m4sport.hu-nak Harcsa Norbert (7-0-0, 1 K. O./T. K. O.). – Annak idején Adorjánnal úgy váltunk el, hogy nem tud velem annyit foglalkozni, amennyit kellene, de majd egyzser visszamegyek hozzá. Ezután kezdtem el Madárral dolgozni, ami hatalmas megtiszteltetés. Ugyanakkor a nagy bunyósok mindenkit saját magukhoz mérnek, nehéz az ő egykori tudásától elvonatkoztatni. Amiket nekem tanított, az az ő bokszolói stílusa volt, de nekem nem feküdt. Nagy sorozások, sokat ütni, és nem tudtunk közös nevezőre jutni ebben. Együtt nem voltunk alkalmasak arra, hogy nagy eredményt érjünk el.”

Lukács Adorjánnal még amatőrként kezdett el dolgozni Harcsa Norbert, az edző mentette meg a sportág számára. „Nekem hiányzott Adorján, Madár keményebb, hidegebb ember, mint én. Ez nem rossz, csak mások vagyunk, én lelkis vagyok, ápolgatni kell a lelkemet. Másrészt az is fontos, hogy Adorján irányításával jobban ment a bunyó, vele volt az eddigi egyetlen kiütésem is. Márpedig a meccseket be kell fejezni…” – magyarázta a Lukács Adorjánnal első közös edzést hétfőn letudó Harcsa Norbert.
Harcsának profi karrierje kezdete óta kulcskérdés a kiütés, ugyanis eddig csupán egyszer sikerült, márpedig kívülről úgy tűnik, lényegesen jobb a vetélytársainál. Honlapunknak arról is beszélt, hogy mi lehet az oka a kiütés utáni vágynak, illetve a végül pontozással megnyert meccseknek. „Az is a gond, hogy túl kritikus vagyok magammal szemben, pedig nem néz ki jól, ha duzzogok egy-egy győztes bunyó után. Biztos vagyok benne, hogy Adorjánnal begyakoroljuk az erősségeimet felszabadultabb lehetek a ringben. Nem fogok görcsölni, így a közepes képességű ellenfeleket ki fogom tudni ütni. Kótai Misi szokta mondani, hogy az ellenfeleim és köztem akkora a különbség, hogy be kell fejezni, aztán mégis elmarad a kiütés. Igaz, aki nem akar nyerni, azt nehezebb kiütni, de meg kell oldanom.”

Baranyi Richárd (balra), edzője, Lukács Adorján (Fotó: Felix Promotion) Lukács Adorján (jobbra) készíti fel az Európa-bajnok Baranyi Richárdot is. Fotó: Felix Promotion

A feleségével első gyermeküket váró bokszoló az idei terveiről is beszélt, de egyelőre nem tekintget túl messzire. „Az év első felében a magyar bajnoki címet szeretném megszerezni Pintye Szabolcstól, aztán már nézelődhetünk messzebbre is” – mondta Harcsa Norbert.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Harcsa Norbert a ring helyett az M4 stúdiójában szerepel a szombati gálán
Szombaton az idei hatodik, egyben évzáró bokszgáláját rendezi idén a Felix Promotion, aminek most a Budakalászi Sportcsarnok ad otthont. Az M1 Ma Reggel című műsorában Rácz Felix, a Felix Promotion ügyvezetője beszélt a tervezett mérkőzésekről és a magyar ökölvívók ellenfeleit is górcső alá vette. A gála főmérkőzését Baranyi Richárd vívja svájci ellenfelével, de az egyik legjobban várt összecsapások közé tartozik a Tóth Tamás-Bozai Gyula ütközet és ringbe lép többek között Szellő István is. Harcsa Norbert ellenfel visszalépése miatt nem bokszol, de az M4 stúdiójában szakértőként próbálja emelni a gála színvonalát.
Ökölvívás
Harcsa Norbert győzött, mégsem elégedett
A <a href="https://www.m4sport.hu/2016/11/13/kovacs-zoltan-caramel-a-wbo-europa-bajnoka/" target="_blank">szombati székesfehérvári Felix Promotion bokszgálán</a> egyhangú pontozással ugyan legyőzte észt ellenfelét, Szergej Meliszt, mégsem elégedett a teljesítményével az ökölvívó Harcsa Norbert. Úgy érzi, szét esett fejben, pedig a felkészülése remekül sikerült. Az M4 Sportreggeli vendégeként elmesélte, miként indult közös munkája edzőjével, Erdei Zsolttal, és persze a mérlegelés előtti kalandjára is kitért a profi sport mellet - egyelőre még - dolgozó bokszoló, aki nem csak első nyolcmenetes küzdelmére készülhet, hanem apai örömökre is.
Ökölvívás