Ronda Rousey hollywoodi tündöklése és bukása

A jelek szerint az emberek szeretik nézni a verekedéseket. Az UFC térhódításával végigkövethettük az első MMA-szupersztár felemelkedését és bukását. Az egész történet olyan, mint egy hollywoodi forgatókönyv, talán nem véletlenül. Főszerepben: Ronda Rousey.

Ronda Rousey, a UFC korábbi egyeduralkodója - aki a 2008-as pekingi olimpián cselgáncsozóként szerzett bronzérmet - verekedős karrierje csúcsán még azt is kijelentette, hogy legyőzné Floyd Mayweathert - MMA-ban, nyolcszögletű ketrecben. Bizony a UFC ekkora üzlet, újabban Conor McGregor sem tud másról beszélni, csak egy Mayweather elleni összecsapásról, igaz, ők bokszban mérnék össze erejüket.

Ronda Rousey (balra) Amanda Nunes Fotó: Reuters Ronda Rousey (balra) hatalmas verést kapott Amanda Nunestől. Fotó: ReutersDe visszatérek írásom főszereplőjéhez. Ronda Rousey 2015 novemberében kikapott Holly Holmtól, elveszítette világbajnoki övét, pedig addig veretlen volt. Azóta nem lépett ketrecbe, majd Las Vegasban mindössze 48 másodpercig tartott a visszatérése, ugyanis a brazil Amanda Nunesnek ennyi időre volt szüksége, hogy úgy megrendítse, hogy már a mérkőzésvezető se bízzon abban, tudja folytatni az egyoldalú meccset. Ezután még Rousey édesanyja is azt nyilatkozta, lányának abba kellene hagynia a verekedést. Rousey eddig csendben volt, most viszont megszólalt. "Nem csak a ketrecbe szerettem volna visszatérni, hanem a győzelmekhez is. Rengeteget dolgoztam az elmúlt egy évben, hogy sikerüljön, de előfordul, hogy mindent megteszel, mégsem sikerül. Köszönöm a rajongóimnak a buzdítást, és hogy bíztak bennem. Egy kis időre van szükségem, hogy átgondoljam, mit tegyek. Elképesztő, milyen messzire jutott a női szakág, köszönhetően az Amandához hasonló versenyzőknek. Időre van szükségem, hogy átgondoljam, mit tegyek. Köszönöm azoknak, akik bíztak bennem, és akik megértenek" - nyilatkozta a legnépszerűbb MMA-szervezet legnépszerűbb női harcosa, aki igazi celeb lett az elmúlt években, többek között a Feláldozhatóak 3. és a. Törtetők című hollywoodi filmekben is láthattuk szerepelni a 29 éves polihisztort.

Sylvester Stallone (balról) Ronda Rousey Arnold Schwarzenegger (Fotó: Reuters) A nyolcszögletű ketrecen kívül is van élet: Sylvester Stallone (balról) Ronda Rousey és Arnold Schwarzenegger közösen népszerűsíti a Feláldozhatóak 3. című filmet. Fotó: ReutersA fenti sorokat olvasva egyértelmű, így nyilatkozik egy rengeteg pénzt termelő gyár kirakatban lévő sztárja. Két érdekes adat a Las Vegas-i eseményről: Rousey 3 millió dollár körüli összeget kap, míg legyőzője, a meccs előtt is világbajnoki címvédő Nunes nagyjából 200 000 dollárt keresett...

Egyrészt ez jól van így, hiszen elvállalták ennyiért, mindenki maga tudja, mi mennyit ér meg neki. Másrészt viszont nem fair, hogy a világbajnoki címvédő töredékét kapja annak, amit egyébként a 48 szekundum alatt letrendezett ellenfele kap. Kivéve akkor, ha nem sportként, hanem üzleti vállalkozásként tekintünk az UFC-re. Ha üzleti vállalkozásként tekintünk rá, akkor viszont a Nunes-Rousey meccs kimenetele a lehető legjobb forgatókönyv szerint zajlott, ebben a történetben van ugyanis a legnagyobb dráma...