Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka elforgatta a Tüske uszoda pályáit

m4sport.hu
Hétfő óta hosszában vannak kialakítva a pályák a Tüskecsarnok Uszoda 50 méteres medencéjében. Addig keresztben voltak besávozva, hogy ne tíz, hanem húsz - igaz rövidebb - pályán edzhessenek az úszók. Az átalakítást Hosszú Katinka kérte, aki a Komjádi Uszoda felújítása miatt ettől a héttől a Tüskében edz, az ő edzéstervét azonban 50 méteres medencére írták, így a keresztbesávozás neki nem volt megfelelő.

Az átalakítás mintegy 150 úszó napi programját borította fel, a Tüske Uszodában dolgozó hat klubnak most feleannyi pályán kell osztoznia. Bár a hírek szerint hamar megszületett a megoldás, az ügy újra rávilágított arra, hogy Budapesten kevés a válogatott úszók által használható 50 méteres versenymedence.

Kis György, a Budapest Olimpiai Központ vezetője az M4 Sportnak elmondta, a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda felújítása miatt jelenleg a Tüske Uszodáé az egyetlen medence, amely rendelkezésre áll. Ez azért probléma, mert a Magyar Úszó Szövetség csak a Nemzeti Sportközpontok uszodáiban bérelhet pályát a válogatott versenyzőknek. A hazai rendezésű világbajnokság előtti hónapokban tehát éppen a magyar úszók kerülnek hátrányba azzal, hogy egyetlen 50-es medencén kell osztozniuk.

Hargitay András szövetségi kapitány szerint a MÚSZ a válogatott úszók számára biztosítja a feltételeket, a baj az, hogy a szövetségek kérése ellenére a kelleténél később kezdték el a budapesti uszodák felújítását. A csúszásnak a nem válogatott úszók, vagyis az amatőrök és a gyerekek isszák meg a levét. „A probléma az, hogy ez a kérdés már 2015 augusztusában felmerült, hiszen ezt előre ki lehetett számítani. Szerintem lett volna idő felkészülni, hogy a medencéket mikor és hogyan alakítják át. Úgy szerettük volna, hogy amikor kimegyünk az olimpiára, akkor már elkezdik a Komjádinak az átalakítását, ez nem történt meg. Vagy legalább mondjuk nyáron alakították volna át a fedettet és télen a nyitottat, biztos valamilyen technikai akadálya lehetett ennek” – nyilatkozta Hargitay az M4 Sportnak.

A Komjádi Uszoda a júliusi vb alatt edzőmedence lesz, most még építési terület. A fenntartó NSK tájékoztatása szerint az átadásra egészen nyárig várni kell. Amíg tehát az új Dagály el nem készül, marad a Tüske Uszoda.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Komjádi Uszoda lesz a nyári vizes vb edzőközpontja
Június közepére készül el a szinte teljesen átépített Komjádi Uszoda, amely a nyári vizes világbajnokság edzőközpontja lesz. Ezt Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője jelentette ki azon a sajtóbejáráson, amelyen Seszták Miklós fejlesztési miniszter elmondta, Bienerth Gusztávot támogatná a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi elnökválasztásán.
Sportok
Ezrek szívét törte össze képével Kapás Boglárka
Kapás Boglárkát az m4sport.hu olvasói <a href="https://www.m4sport.hu/2016/08/23/olvasoink-dontottek-o-lett-az-olimpia-szepsegkiralynoje/">az olimpia szépségkirálynőjének választották meg</a> augusztusban. Az olimpiai bronzérmes úszó, akiért azóta is sokan rajonganak, Instagram-oldalán osztott meg egy párjával, Telegdy Ádámmal közös képet. Kapás Boglárka többször hangsúlyozta, hogy foglalt a szíve, elnézve a fotót, ehhez kétség sem férhet.
Úszás
Még lehet jelentkezni önkéntesnek a vizes vb-re
A vizes világbajnokság előtt 189 nappal a BP2017 szóvivője és Perényi Szilvia, a BP2017 önkéntes programjának igazgatója a sportrendezvény szervezésének hátteréről beszélt az M4 Sporton, a pénteki Sportreggeliben. Hány ezer ember kell a lebonyolításhoz? Hogy állnak az előkészületek? Milyen ütemben halad az építkezés?
Műugrás