Így izzadt a konditeremben a pólóválogatott

Először edzőtáborozik a férfi vízilabda-válogatottal Märcz Tamás. A decemberben kinevezett szövetségi kapitány Szolnokon kezdte meg a munkát húsz játékossal.

Az M1 stábja a konditeremben leste meg a keret tagjait, Märcz Tamás pedig elárulta, mik voltak a kiválasztás szempontjai, illetve hogy milyen munka vár a csapatra, de beszélt a távlati célokról is.

Az interjúért kattintson a lejátszóra!


A magyar szövetség beszámolója szerint az első edzést bizonyítási vágy és jó hangulat jellemezte. A csütörtök esti találkozó, a közös vacsora, majd a péntek délelőtti edzés után délután már a játékon volt a hangsúly. Az új időszak első kétkapus mérkőzésének első gólját Manhercz Krisztián, a szegediek olimpiát is megjárt játékosa szerezte, az első nagy védését pedig a túloldalon Decker Attila mutatta be.

"Nagy intenzitással vetették bele magukat a játékosok a munkába. Délelőtt kicsit belekezdtünk a technikai, taktikai dolgokba, ismerkedtünk egymással. A kétkapus meccsen látottakkal összességében elégedett vagyok, jó volt látni, hogy mindenki mennyire komolyan vette. Bízom abban, hogy ezekkel a játékosokkal akár rövid-, akár hosszútávon sikeresek leszünk" - mondta a kapitány.

Először edzett az új kapitánnyal a pólóválogatott


Délelőtt meglátogatta a csapatot Kemény Dénes elnök is.

Märcz Tamás arról is beszélt, hogy a felkészülés szombaton folytatódik és még vasárnap délelőtt is lesz edzés. Egyúttal hozzátette, a keret mindenkinek nyitott, azaz jó teljesítménnyel be lehet kerülni. Az idei legfontosabb eseményként továbbra is a nyári, budapesti vizes világbajnokságot említette. A szakember a február 10. és 12. között sorra kerülő 11. Volvo Kupán a szlovákok ellen ül először a válogatott kispadján.