A hideg víz sem jelentett akadályt az új pólókapitány első összetartásán

Megtartotta első keretösszetartását a férfi vízilabda-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya, Märcz Tamás, aki az M4 Sportreggeli adásában elárulta, elsősorban az ismerkedésen volt a hangsúly a hétvégén, amiben a szolnoki uszoda hideg vize sem jelentett akadályt. A 20 fős felkészülés részleteire épp úgy kitért a szakember, mint a távozására a BVSC kispadjáról.

A szakvezető az M4 Sport hétfői, Sportreggeli című műsorában elmondta, az ünnepek után még nem tudták megfelelően visszamelegíteni a szolnoki uszoda vizét, amely ennek ellenére 10-15 perces bemelegítés után alkalmas volt az edzések megtartására.

"A célját elérte az összetartás, sőt, többet is kaptam a vártnál. Sok csapatból jött a húsz játékos, többen nagyon régen, vagy még soha nem vízilabdáztak együtt. Fontos volt, hogy engem és a stábomat is minél gyorsan megismerjék a februári Volvo Kupa előtt" - nyilatkozta a december 15-én megválasztott szövetségi kapitány az edzőtáborról, ami csütörtöktől vasárnapig tartott.

Hozzátette, egyszerű taktikai helyzeteket, technikai részleteket gyakoroltak, amelyekben játékosai napról napra előreléptek, és a fizikai felkészültségükkel is elégedett.

A mostani keret tagjain kívül további öt-hat tapasztalt játékosra - például Varga Dánielre, Varga Dénesre, Hosnyánszky Norbertre és Hárai Balázsra - is számít a jövőben, ők már a februári Volvo Kupán is szerepelhetnek.

"Motivált játékosokat szeretnék, akarjanak jönni a válogatottban és menni a világbajnokságra, érezzék benne a kihívást" - mondta a 2017-es magyarországi vizes vb kapcsán Märcz.