Musorujsag
Élő Eredmények

Egész Budapestből olimpiai falu lenne 2024-ben

m4sport.hu/M1
Egyetlen nagy olimpiai park lesz Budapest, ha megkapja a 2024-es ötkarikás és paralimpiai játékok rendezési jogát - mondta a magyar pályázat sportigazgatója, Mizsér Attila.

A sportvezető úgy látja, hogy tavaly Rióban éppen az okozott gondot, hogy a nagy távolságok miatt az emberek nem egy egységes olimpián, inkább egy egymástól független sporteseményeken érezhették magukat.

Budapest esetében ez nem így lenne: „Itt azt fogják érezni az emberek, hogy pezseg az egész város, vagy zene van, vagy jó éttermek vannak, vagy versenyhelyszín és egy nap egy néző el tud menni három versenyhelyszínre is, meg tud nézni három különböző versenyt” – mondta Mizsér Attila.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Megvan Gyárfás Tamás utódja
Bienerth Gusztávot választották meg elnöknek a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén. Egyedüli jelölt volt a posztra, ugyanis a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást..
Úszás
Szabó Tünde: "2017 a magyar sport újabb nagy éve lesz."
A sportállamtitkár szerint január 1-től - az új sporttörvény hatályba lépésétől - fantasztikus munka kezdődik el a sportirányítás és a sportvezetés tekintetében, miután a magyar sport átalakítását előíró módosítást novemberben elfogadta a parlament. A törvénymódosítás előkészítése több mint fél évig tartott, és az időzítése is fontos volt, hiszen ilyen alapvető változás csak egy olimpiai ciklus lezárását követően valósítható meg.
Egyéb
Lenyűgözte a nemzetközi sportszövetség képviselőit Budapest
A rövid utazási időket, a város- és az olimpiai fejlesztések összhangját, valamint Budapest szépségét dicsérték elsősorban annak a 22 nemzetközi sportszövetségnek a képviselői, akik az elmúlt közel négy hónapban látogattak el a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére pályázó magyar fővárosba.
Egyéb