Musorujsag
Élő Eredmények

Ronda Rousey sosem volt igazi bajnok, állítja az "Amerikai gengszter"

Ronda Rousey sosem volt igazi bajnok, állítja az "Amerikai gengszter"

m4sport.hu/dailystar.co.uk
A kevert harcművészetek( MMA) félnehézsúlyú férfi versenyzője, az UFC-t is megjárt Chael Sonnen soha nem tartotta Ronda Rousey-t világverő bajnoknak, véleménye szerint ugyanis egy jól működő rendszerben sosem lett volna világbajnok a média által érdemtelenül felkapott amazon.

Rousey tavaly decemberben nagyon készült, hogy visszatérjen a nyolcszögletű ketrecbe az UFC 207 fő eseményén.

A harmatsúly korábbi bajnoka – aki először lépett a ketrecbe azóta, hogy 2015 november közepén kikapott Holly Holmtól – az első menetben megsemmisítő KO-vereséget szenvedett a súlycsoport jelenlegi királynőjétől, Amanda Nunestől.
A brazil 48 másodperc alatt, pusztító ütésekkel vetett véget Rousey azon álmának, hogy visszanyerje elvesztett címét, a sokkoló vereséget követően pedig az is megkérdőjeleződött, hogy a huszonkilenc éves amerikai vajon tényleg az UFC történetének legkiemelkedőbb női harcosa. Sokan ugyanis erősen kritizálták a cselgáncsozóként olimpiai bronzérmes harcos Nunes elleni produkcióját, sőt, csalással is megvádolták.

Ronda Rousey (balra) Amanda Nunes Fotó: Reuters Ronda Rousey-t (balra) gyakorlatilag lemészárolta Amanda Nunes – Fotó: Reuters
Chael Sonnen 2014 nyarán egy hónapon belül két doppingteszten is megbukott, ezért az MMA két évre eltiltotta, az UFC és a FOX sportcsatorna pedig felbontotta vele kommentátori szerződését. A két éves eltiltás lejárt, a harminckilenc éves sportoló pedig 2016 szeptemberében bejelentette visszatérését, de nem az UFC-nél, hanem a Bellatornál verekszik tovább.

Mikor Chael Sonnen MMA-harcost megkérdezték arról, hogy mit gondol Rousey második UFC-s verségéről, biztosan kijelentette, hogy az amazon nem lett volna képes arra, hogy a legnépszerűbb MMA-szervezet, az UFC bajnoka legyen, ha most kezdte volna a karrierjét: „Az igazság az, hogy ha ebben a súlycsoportban úgy küzdött volna, mint egy olyan bajnokságon, ahol ágrajz alapján sorsolják neki az ellenfeleket, akkor sosem lett volna világbajnok. Ez az egész körülötte csak egy médiafogás, egy csali. Ráadásul itt nem csak arról van szó, hogy ő soha nem volt a világ legjobb női harcosa (Rousey), de még most sem tudjuk, hogy valójában ki volt a nők között a legkiválóbb” – mondta kíméletlen őszinteséggel az UFC-ből doppingolás miatt kizárt Sonnen, aki szerint a média naggyá tette Rousey-t, mert mindenhol az ő neve volt olvasható.

„Valahol persze el kell kezdenie az embernek ezt a sportot. Mi ugyanezt csináltuk a férfiaknál. Dave Manne és Carlos Newton is bajnok volt. Persze nem becsmérelni szeretném azokat a srácokat, de szabályos körülmények között, egy jól szervezett rendszerben ez nem történik meg. Rousey-t a súlycsoportja királynőjévé koronázták, övé volt az öv. Az öv, ami komoly marketing értékkel bír. Távol tartották őt az igazán veszélyes ellenfelektől, és alábecsülték Holy Holmot és mindenki mást, miközben Amanda Nunes meg kinőtte magát. Tehát, ha most újraírnánk a forgatókönvyet, akkor a jelenlegi mezőnyben sosem nyerte volna meg azt a címet” –zárta véleményét „Amerikai gengszter” becenévre hallgató MMA-harcos.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronda Rousey hollywoodi tündöklése és bukása
A jelek szerint az emberek szeretik nézni a verekedéseket. Az UFC térhódításával végigkövethettük az első MMA-szupersztár felemelkedését és bukását. Az egész történet olyan, mint egy hollywoodi forgatókönyv, talán nem véletlenül. Főszerepben: Ronda Rousey.
Küzdősportok
Zidane-nak több trófeája, mint veresége van a Real Madrid edzőjeként
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid valósággal szárnyal Zinedine Zidane vezetőedző irányítása alatt. A Blancók kilenc hónapja kaptak ki legutóbb, beállították a Barcelona harminckilenc meccsből álló veretlenségi rekordját, valamint az is megsüvegelendő, hogy a francia vezetőedző irányításával ötvenöt mérkőzésén csak két vereséget számlál a csapat, amely Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és FIFA Klubvilágbajnokságot is nyert az elmúlt egy évben.
Külföldi futball
Rekordszámú pólóválogatott az Eb-n
Csúcsot jelentő módon 47 válogatott jelentkezését regisztrálták a házigazdák a 2018-as spanyolországi vízilabda Európa-bajnokságára.
Vízilabda
Egész Budapestből olimpiai falu lenne 2024-ben
Egyetlen nagy olimpiai park lesz Budapest, ha megkapja a 2024-es ötkarikás és paralimpiai játékok rendezési jogát - mondta a magyar pályázat sportigazgatója, Mizsér Attila.
Sportok