Vámos Mártont választották a legjobb pólósnak a válogatott társak

A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint 2016 legjobb pólósa Vámos Márton volt.

A vlv.hu hagyományos év végi voksolásán a csapattársak a szavazatok több mint kétharmadával választották maguk közül az év legjobbjának Vámost, a Szolnok balkezesét. Érdekesség, hogy a szövetség az MTI felkérésére tavaly novemberben - 2015 után másodszor is - Hárai Balázst, a nemzeti együttes centerét nevezte meg a múlt év legjobb magyar vízilabdázójának.

Budapest, 2016. június 4. Vámos Márton, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 3. helyéért játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - Pro Recco mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2016. június 4-én. MTI Fotó: Kovács Tamás A válogatott társak Vámos Mártont látták az év legjobbjának (MTI Fotó: Kovács Tamás)A válogatott tagjainál a Magyarországon játszó idegenlégiósok közül az ausztrál Aaron Younger érdemelte ki a legértékesebb pólós címet.

Az év csalódásának a riói olimpiai szereplés bizonyult, miután a gárda érem nélkül maradt, s végül ötödik lett a nyári játékokon, míg a válogatottak szerint az év mérkőzése az olimpiai csoportkörben megrendezett Szerbia-Magyarország találkozó volt. Az év gólja címért három találat volt versenyben, végül egyetlen vokssal nyert Varga Dénesnek az a gólja, amellyel a csapat egyenlített Montenegró legjobbjai ellen az olimpiai negyeddöntős meccsen, megteremtve ezzel a - végül magyar vereséggel zárult - ötméteres párbaj lehetőségét.

A 2017-es kívánságlista élére két óhaj került: legyen sikeres - érmes, lehetőleg aranyérmes - magyar szereplés a nyári budapesti világbajnokságon és kerülje el a sérülés a játékosokat.