Musorujsag
Élő Eredmények

Maldonado remélte, Rosberg visszavonulása esélyt nyithat előtte

Motorsport
Pastor Maldonado bízott benne, Nico Rosberg felkavarja annyira az állóvizet döntésével, hogy jut neki egy üres ülés valahol.
Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images)

A világbajnok bejelentése után sokan viccelődtek azon, hogy a Mercedesnek talán Pastor Maldonadóra kellene lecsapnia, ám ha a venezuelai nem is pályázott eséllyel a bajnokcsapat ülésére, Nico Rosberg bejelentésétől azért így is egy nagy lehetőséget remélt, s bízott benne, hogy a versenyzőpiac újbóli felbolydulása előtte is megnyithat pár kaput.

Az egyszeres futamgyőztes a múlt év végén elárulta, továbbra sem tett le a visszatérésről, s a Sauberrel is egyeztetett, ám a megállapodáshoz végül nem jutottak közel. Elmondása szerint azért, mert őt inkább egy versenyképes csapat érdekelte volna. „Mérlegeltem minden lehetőséget, és még most is ezt teszem. Szeretnék egy profi projekt részévé válni, és természetesen az F1 is az engem érdeklő kategóriák egyike” – nyilatkozta a Motorsportnak.

„Volt esélyem visszatérni, de én csak a megfelelő körülmények között akartam ezt, nem pedig olyanok között, amilyenek között már korábban versenyeztem” – utalt arra, hogy a Williamsnél és a Lotusnál is csak vergődtek a középmezőnyben.

„Rosberg visszavonulása dominóeffektust indíthatott volna el, ami jó esélyt kínálhatott volna számomra. De végül másképp alakultak a dolgok. Ott volt alternatívaként a Sauber, amely egy jó csapat, nagy múlttal, de nehéz időszakon ment keresztül. Úgy ítéltük meg, a feltételek egyik fél számára sem ideálisak. Több csapat számára is nehéz időszak volt ez az F1-ben, nemcsak a Sauber számára, mely során a választásukat általában az anyagiak határozták meg.”

Pastor Maldonado (Fotó: Moy / XPB Images) Hiába volt szerződése 2016-ra a Renault-val, szponzorproblémái partvonalon túlra kényszerítették (Fotó: Moy / XPB Images)

Maldonadót ezek után aligha láthatjuk a 2017-es szezonban az F1-ben – ehelyett a napokban az IndyCarban szereplő KV Racing-csapattal hozták őt hírbe. Elmondása szerint szerződése azonban még nincs. „Hallottam pletykákat magamról, de ezek a hírek nem tőlem erednek. Tavaly ellátogattam egy IndyCar-versenyre, melyre úgy hívtak meg, és talán ezt kapcsolták össze azzal, hogy itt versenyezhetek. Egyelőre nincs semmi konkrétum, és csakis akkor fogadnám el az ajánlatot, ha úgy ítélném meg, hogy az minőségében megfelelő feltételeket kínál számomra egy sikeres szezonhoz” – kommentálta a pletykákat.

Végül azt is elmondta, nem feltétlenül ragaszkodik az együléses kategóriákhoz, a lényeg, hogy a győzelmekért harcolhasson. „A teljes palettát nézem. Ott a WEC, az IndyCar, a Forma–E is. Egyelőre nem állapodtam meg senkivel semmiről, és amíg nem találom meg a megfelelő lehetőséget, addig hallgatok. Igen, szeretnék újra versenyezni, de csakis ha megfelelő szinten tehetem” – mondta elvárásairól.

További tartalmak