×

Csernuson keresztül üzent a kéziseknek a háromszoros olimpiai bajnok

Biros Péter lelkesen követi a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságot. Nem véletlenül rajong a sportág iránt, hiszen annak idején ő is kézilabdázott, de a medencében jobban megtalálta a számításait, és vízilabdázóként mindent megnyert, amit lehetett.

A háromszoros olimpiai bajnok pólós elégedetten értékelte a Dánia ellen nyolcaddöntőt, amelyen a magyar válogatott vasárnap 27-25-ös győzelmet aratott. "Végre azt láttam, hogy minden fordítva történt, mint az előző mérkőzéseken. Mi mutattunk erőtől duzzadó, magabiztos játékot. Nem látszott a fiúkon, hogy mekkora a tét, nem törtek össze" - mondta az m4sport.hu-nak Biros Péter, aki Csernus Imrén, a csapat pszichológusán keresztül üzent a csapatnak. - "Megírtam Imrének, hogy mindenképpen adja át a gratulációmat a srácoknak."

Biros Péter - fotó: m4sport.hu Biros Péter - fotó: m4sport.huA ZF-Eger női vízilabda-csapatának vezetőedzőjeként tevékenykedő Biros jól ismeri Csernust, hiszen a neves pszichológus az egri pólóklubnál is dolgozik. A franciaországi világbajnokságon szereplő magyar csapat veterán kapusával, Fazekas Nándorral együtt játszott a Veszprém ifjúsági csapatában. "Pontosabban ő játszott, én pedig néztem, mert akkoriban Kis Ákos volt a balátlövő a csapatban" - helyesbített az egykori kiváló pólós, akit tavaly novemberben egy élvonalbeli bajnoki mérkőzésre leigazolt az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda-csapata. Az emlékezetes találkozón éppen a Telekom Veszprém ellen lépett pályára.

Biros tervezi, hogy a jövőben a helyszínen is megnéz egy rangos kézimeccset Veszprémben, vagy Szegeden. Egykori pólós csapattársa, a szintén háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás már többször hívta, hogy menjenek ki a MOL-Pick Szeged egyik hazai mérkőzésre, de a szegedi látogatás még várat magára. Addig is szurkol a magyar válogatottnak, hiszen Nagy Lászlóék kedden 17 órakor Norvégia ellen lépnek pályára a negyeddöntőben. "Remélem, hogy a norvégok elleni hasonló mérkőzés lesz, mint a vasárnapi. Ezúttal is felszabadultan játszhatunk. Bízom a fiúkban" - jelentette ki Biros.