Musorujsag
Élő Eredmények

Urbán Flórián: "A média kiforgatta a szavaim"

m4sport.hu | Szerző: Major Máté
A korábbi negyvenszeres magyar válogatott labdarúgó, jelenleg a Pest megyei I. osztályban szereplő Nagykőrösi Kinizsi csapatának edzője egy közösségi oldalon osztotta meg véleményét egy baráti beszélgetés során Kleinheisler László hazatérésével kapcsolatban, amit több hírportál is felkapott. Az m4sport.hu-nak adott interjúban elárulta, mi az igazság az üggyel kapcsolatban.

Kleinheisler azért tért haza a Fradihoz a tavaszi idényre, mert a Darmstadtnál közölték vele, hogy muszáj megtanulnia németül, ezzel kapcsolatban egy baráti beszélgetésben mondta el véleményét Urbán Flórián az egyik közösségi oldalon, amit több hírportál is a fiatal játékos és a Ferencváros elleni támadásként tálalt. A Nagykőrösi Kinizsi vezetőedzője elárulta, nem a nagyvilágnak szánta a szavait, egyszerű baráti társalgás volt, mégis felfigyeltek rá és ami a legjobban zavarja, hogy nem jól értelmezik mondandóját.

„Azt gondolom, túl lett lihegve ez az ügy” – kezdte az Újpest korábbi labdarúgója, majd hozzátette, azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy azért küldték haza, mert nem tud németül. „Mi lesz, ha esetleg angol edző érkezik a klubjához? Megint hazaküldik, hogy tanuljon meg angolul?” – mondta a 48 esztendős szakember.

A média feszültséget gerjeszt – mondta – majd kiemelte, nem Kleinheislert minősítette és nem is a Ferencváros ellen irányult a véleménye, hanem az egész magyar labdarúgás felé, mert hatalmas pénzeket áldoznak az utánpótlásra, mégsem tudtak kinevelni eddig egyetlen játékost sem, aki megállná a helyét külföldön.

„Még egyszer hangsúlyozom: egy nem a nyilvánosságnak szánt baráti beszélgetésben fogalmaztam meg a gondolataimat. Erre kapott rá a média, amelynek egyes szereplői a tisztességes tájékoztatás helyett az olvasottságuk növelését tartották elsődlegesnek, és szinte közellenségnek akarnak beállítani” – folytatta Urbán Flórián, majd újból kiemelte, egy szóval sem mondta, hogy Kleinheisler rossz játékos, a média egyből felkapta ezt a véleményt, de rosszul értelmezik, kiforgatták a szavait.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy durranásra készül Kleinheisler
<a href="www.m4sport.hu/2017/01/20/kleinheisler-a-fradiban-folytatja/" target="_blank" rel="noopener">Mint korábban megírtuk</a>, Kleinheisler László, a Bundesligában szereplő Werder Bremen labdarúgója hazatért Magyarországra, és a tavaszi idényt kölcsönben a Ferencváros együttesénél tölti. A magyar válogatott középpályása trükkös gólt szerzett edzésen, a videót látva pedig elképzelhető, hogy az angol élvonalból merít ötleteket.
Magyar futball
Így ejti saját nevét Kleinheisler László
A Ferencváros labdarúgócsapatának új igazolása, Kleinheisler László az M4 sporton látható Fradi TV keddi adásában elárulta, rajta kívül csupán a szülei és a barátnője mondja ki helyesen a vezetéknevét. Az alábbi videóra kattintva ön is megtudhatja, hogy kell kiejteni a válogatott középpályás nevét.
Magyar futball