Musorujsag
Élő Eredmények

Eb-nyolcadik lett Tóth Ivett

M4 Sport
A nyolcadik helyen végzett Tóth Ivett a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon Ostravában, ahol az orosz Jevgenyina Medvegyeva megvédte címét.

A 18 éves magyar versenyző – aki tavaly a 11. volt a kontinensviadalon – remek rövidprogramjának köszönhetően a hatodik helyről várta a pénteki folytatást, így az utolsó csoportban mutathatta be a kűrjét. Erre 111,16 pontot kapott, így összesen 172,65-tel a nyolcadik helyen zárt, ami azt jelenti, hogy jövőre Magyarország két versenyzőt indíthat a moszkvai Európa-bajnokságon.

A címvédő és a tavalyi világbajnokságon is aranyérmes orosz Jevgenyina Medvegyeva mögött honfitársa, Anna Pogorilaja lett a második, az olasz Carolina Kostner pedig a harmadik.
A magyarok számára befejeződött az Eb: a férfiaknál Borovoj Alexander 27. lett, míg a jégtáncosok versenyében a Jakucs Hanna, Illés Dániel kettős a 28. helyen végzett.

Versenye után Tóth Ivett majd edzője, Sebestyén Júlia is telefonon nyilatkozott az M4 Sportnak. A versenyző elmondta, hogy elégedett az eredményével, habár tudja, mit kellett volna jobban csinálna. Európa-bajnok edzője is elégedetten beszélt Tóth Ivett teljesítményéről, hiányérzete neki is van, de az Eb előtt aláírta volna ezt az eredményt.

Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság:
nők:
1. Jevgenyina Medvegyeva (Oroszország) 229,71 pont
2. Anna Pogorilaja (Oroszország) 211,39
3. Carolina Kostner (Olaszország) 210,52
8. Tóth Ivett 172,65

Az Eb további programja:
szombat:
jégtánc kűr 13.30
férfi kűr 17.50

További tartalmak

Kapcsolódó hírek