Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gyarmati Eszter: „Nem egyeznek az álláspontok az UTE és az Újpest FC között”

m4sport.hu/M4 Sport
Miközben az Újpest labdarúgócsapata Cipruson edzőtáborozik, addig itthon továbbra is kérdés, hogy mikor foglalhatja vissza otthonát a Szusza Ferenc stadionban a csapat. A klub ügyvezető igazgatója, Gyarmati Eszter az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a csapat tavasszal Kecskeméten kényszerül lejátszani a hazai bajnoki mérkőzéseit. A műszaki átadás-átvétel már megtörtént, a használatba vételi engedély kiadása azonban még folyamatban van. Hogy mégis miért nem játszhat az Újpest a saját stadionjában, és hogy vannak-e érdekellentétek az Újpest FC és az UTE között, az alábbi videóban beszél Gyarmati Eszter.

Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerint a műszaki átadás már megtörtént az arénában.

“Jelenleg a használatbavételi engedély kiadása folyamatban van” – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy a sajtóban megjelent korábbi információkkal ellentétben nem a klub által leszerelt kamerarendszer hiánya miatt csúszik az engedély kiadása. – “Azokat azért szereltük le részben, hogy az építési területen ne legyenek szennyeződésnek kitéve.”

Gyarmati azt a sajtóhírt, miszerint előfordulhat, hogy a Vasas hamarabb játszhat majd a Szusza Ferenc Stadionban az Újpestnél, nem cáfolta.

“Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a Vasas hamarabb tud megállapodni az UTE-val és az NSK-val, mint mi” – jegyezte meg. – “Ez azért lehet, mert egy mérkőzésre bérbe venni egy stadiont teljesen más, sokkal egyszerűbb jogviszonyt feltételez, mint hosszú távra megállapodni az UTE-val és a kijelölt vagyonkezelővel.”

Az ügyvezető ezzel kapcsolatban jelezte, ők nemcsak a stadiont, hanem a hozzá tartozó létesítményeket, épületeket is szeretnék használni. Elmondása szerint Őze István, az UTE elnöke egyszer már hajlott erre, s volt erről egy szándéknyilatkozata, ám később meggondolta magát. Az Újpest FC viszont ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja a többi helyiséget is, mert a vezetés szerint az együttesnek szüksége van minderre a minőségi munkához.

Gyarmati Eszter szerint az Újpest FC-nek egyértelműen az az érdeke, hogy visszatérhessen a stadionba, s készek megkötni erről a megállapodást.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek el, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, s további büféhelyiségek épültek.

Az Újpest FC az OTP Bank Ligában a hatodik helyről várja a tavaszi rajtot, s versenyben van még a Magyar Kupában is. Ez utóbbiban a döntőbe jutás a csapat célja Gyarmati Eszter szerint.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Példás összefogás az FTC és az Újpest részéről
A veronai buszbalesetben elhunytak, illetve megsérültek családjának támogatására ajánlja fel a Ferencváros és az Újpest jégkorongcsapata az egymás elleni csütörtöki bajnoki mérkőzésük jegybevételét.
Jégkorong
Gergely István: "Leestem a kispadról"
A magyar vízilabda-válogatott és a Honvéd korábbi kapusedzőjét, Gergely Istvánt ellenszavazat nélkül választották a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnökének. Az M4 Sportreggeli című műsorában a világ- és kétszeres olimpiai bajnok korábbi pólókapus elmondta, óriási felelősségnek tartja, hogy egy olyan nagy múltú klubot irányíthat, mint a Honvéd. Kiemelt célja a bővülés, az erőforrások optimális elosztása és a fejlesztések, melyeknek köszönhetően idővel példaértékű klubbá válhat a BHSE.
Vízilabda
Sipos Jenő: „Az a fontos, hogy a gyerekek megszeressék mozgást és a focit”
Kedden reggel a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnökét, Sipos Jenőt köszönthettük az M4 Sportreggeli című műsorában. A szóvívő elmondta, hogy 2015. szeptembere óta csaknem 500 új óvoda és több mint 10 ezer óvodás csatlakozott a Bozsik-programhoz, így ez a korosztály korábban soha nem látott méretekben képviselteti magát a programban, melynek köszönhetően ma már 1500 óvoda több, mint 30 ezer ovisa kergeti a labdát. Az óvodák vállalták, hogy hetente legalább egyszer játékos futballfoglalkozást tartanak a gyerekeknek, akik így már egészen kis korban megismerhetik a mozgás örömét és megszerethetik a labdarúgást.
Magyar futball
Sávolt Attila: "Magyarország felkerült a tenisztérképre"
Kedden az M4 Sportreggeli című műsorának vendége volt a korábbi világranglista 68. helyezett teniszező, Sávolt Attila, aki a múlt szezontól kezdve Fucsovics Márton edzője. A tréner mesélt a közös munkáról és az ez évi terveikről, a szlovákok elleni Davis Kupa-meccsről és a budapesti ATP Challengerről, illetve arról az edzői konferenciáról, ahol olyan neves előadók teszik majd tiszteletüket, mint a 14-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal nagybátyja és edzője, Toni Nadal, valamint a világranglista 3. helyén álló svájci klasszis, Stan Wawrinka edzője, Magnus Norman.
Tenisz
Marco Rossi: "Benne vagyunk a táncban, és táncolni is fogunk"
Botka Endre és Prosser Dániel nélkül készül a tavaszi folytatásra a Budapest Honvéd, a meghatározó játékosait elvesztő klub azonban így is esélyes lehet a dobogós helyek valamelyikének elcsípésére. A Sport7főben Marco Rossi, a csapat olasz vezetőedzője ecsetelte együttese jelenlegi helyzetét, és beszélt a magyar labdarúgás aktualitásairól is.
Budapest Honvéd
Nikolics Nemanja: "Pontosan tudom, hogy miért jöttem ide"
Másfél sikeres szezont követően a Legia Varsótól az egyesült államokbeli MLS-ben szereplő Chicago Fire csapatához szerződött Nikolics Nemanja, aki jelenleg Floridában edzőtáborozik újdonsült együttesével. A magyar válogatott csatár a Sport7főben mesélt klubváltásának hátteréről, a chicagói életről, hosszabb távú terveiről, és az átigazolás nehézségeiről.
Légiósok