Musorujsag
Élő Eredmények

Thomas Doll: "Tudjuk, mit csináltunk rosszul"

fradi.hu
A Ferencváros vezetőedzője szerint az egyéni hibák minimalizálásával elérhető a csapat számára a bajnoki cím.

„Noha ősszel nem nyújtottunk jó teljesítményt, mindössze négy pont a lemaradásunk az éllovasokkal szemben. Tudjuk, mit csináltunk rosszul, nagyon sokat dolgoztunk rajta, sok videót elemeztünk ki. Ha az egyéni hibák számát minimalizálni tudjuk, akkor elég pontot tudunk szerezni, hogy meg is szerezzük a bajnoki címet” – nyilatkozta Thomas Doll a klub hivatalos honlapjának a valenciai edzőtáborban.

A német szakember szerint jól halad a felkészülés, és egységes Fradi vághat neki a tavaszi szezonnak. A valenciai edzőtábort hasznosnak értékelte, a hét új játékosnak is sikerült beilleszkednie a csapatba. „Nagyszerű karakterek vannak a csapatban, így az újaknak viszonylag egyszerű feladatuk van, amikor be kell szokniuk az együttesbe. Jó látni, ahogy az érkezők összebarátkoznak a régebb óta a csapatban játszókkal. Erre a jó csapatszellemre alapozva pedig sokra lehetünk képesek.”

Thomas Doll - fotó: m4sport.hu Thomas Doll – fotó: m4sport.hu

Thomas Doll egyenként is értékelte az új igazolásokat. „Nagyszerű játékosok egytől egyig. Holczer Ádám tapasztalt kapus, aki ősszel rendszeresen és jó színvonalon védett. Botka Endre érkezésével jó konkurenciaharc alakult ki a jobbhátvéd pozíciójában, ami mind Botka Endrére, mind Emir Dilaverre motiváló hatással lehet. Ramírez távozása miatt fontos volt, hogy érkezzen egy balhátvéd: Janek Sternberg nagyon ígéretes, fiatal labdarúgó, erősségünk lesz. Julian Koch tapasztalt játékos, aki védekező középpályásként és középhátvédként is bevethető. Bognár István és Kleinheisler László érkezésével a középpályán mindenképpen erősödtünk, több lett a taktikai variáció, és a második hullámból érkező lövéseikkel még veszélyesebbek lehetünk az ellenfél kapujára. Amadou Moutari nagyon gyors labdarúgó, jól cselez, és a Liberec ellen láthattuk azt is, milyen remekül lő.”

A vezetőedző az eddig lejátszott edzőmeccseken szerzett tapasztalatokról elmondta, a Liberec és a Rapid ellen mutatott játékra lehet építeni. „A fiúk is egyre jobban tisztában vannak vele, milyen futballt várok tőlük a pályán. Ha mindenki egészséges marad, és Gera Zoli is csatlakozik az együtteshez, megszerezzük a szükséges frissességet, és higgadtak tudunk maradni a pályán, akkor egy igazán erős Ferencvárost láthatunk tavasszal.”

További tartalmak