Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovicsot a beugró ellenfél sem zavarta meg

MTI
Fucsovics Márton négy szettben legyőzte Jozef Kovalíkot a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa-párharc pénteki második mérkőzésén Pozsonyban, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

A sorozat honlapjának beszámolója szerint a világranglista 159. helyén álló magyar játékos csak a második szettet veszítette el – azt is csupán rövidítésben – a 115. helyezett riválisával szemben. A találkozó ugyanúgy 2 óra 40 percig tartott, mint Balázs Attila délutáni vesztes mérkőzése Martin Klizan ellen.

Fucsovics azért Kovalíkkal játszott, mert eredeti ellenfele, Lukas Lacko megbetegedett.
A magyar válogatottból hiányzik Nagy Péter, az utóbbi két év Davis Kupa-hőse ugyanis az Egyesült Államokban készül a február 20-án kezdődő Delray Beach-i ATP-tornára. A csapattal tartott ugyanakkor vendégként Piros Zsombor, aki múlt szombaton megnyerte az ausztrál nyílt bajnokság juniorversenyét.
A két gárda egyetlen, tavaly júliusi mérkőzésén a magyarok 3-0-ra kikaptak Budapesten.
Előzőleg a magyarok márciusban bravúrral, 3-2-re legyőzték az izraelieket a Városligetben, ezzel biztosították bennmaradásukat a zóna I-es csoportjában.

Davis Kupa, euro-afrikai zóna, 1. csoport:
Szlovákia-Magyarország 1-1 (a második egyes után)
Jozef Kovalík-Fucsovics Márton 2:6, 7:6 (7-4), 3:6, 4:6

korábban:
Martin Klizan-Balázs Attila 6:1, 6:2, 3:6, 6:4

szombaton játsszák:
Martin Klizan, Andrej Martin-Fucsovics Márton, Balázs Attila 14.00

vasárnap játsszák:
Martin Klizan-Fucsovics Márton 13.00
Jozef Kovalík-Balázs Attila 16.00

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Putyinceva győzött
A harmadik helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova a negyeddöntőben kikapott, így kiesett a Szentpéterváron zajló, 710 ezer dollár (206,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
Tenisz
Szlovák előny a Davis Kupában
Martin Klizan négy játszmában legyőzte Balázs Attilát a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa-párharc pénteki első mérkőzésén Pozsonyban, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.
Tenisz
Kiesett a címvédő Szentpéterváron
A címvédő olasz Roberta Vinci a negyeddöntőben kikapott a francia Kristina Mladenovictól, így kiesett a Szentpéterváron zajló, 710 ezer dollár (206,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
Tenisz
Visszalépett az első kiemelt Szentpéterváron
Térdsérülése miatt a negyeddöntő előtt visszalépett a további küzdelmektől Simona Halep, a Szentpéterváron zajló, 710 ezer dollár (206,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna első kiemeltje.
Tenisz
Cibulkova a nyolc között Szentpéterváron
A második helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkova negyeddöntőbe jutott csütörtökön a Szentpéterváron zajló, 710 ezer dollár (206,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
Tenisz
Venus Williams korán búcsúzott
A negyedik helyen kiemelt Venus Williams egy mérkőzés után, a nyolcaddöntőben búcsúzott csütörtökön a Szentpéterváron zajló, 710 ezer dollár (206,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
Tenisz