Musorujsag
Élő Eredmények

Kimi Räikkönen a pályán!

Kimi Räikkönen a pályán!

Ferrari
A Ferrari tesztprogramja folytatódott

1f2b69424e91eb08e7927ee07e93c0fe

Csütörtökön hírt adhattunk arról, hogy a GP2-es sorozat tavalyi második helyezettje, Antonio Giovinazzi (Sergio Marchionne ígéretét betartva) beülhetett egy kétéves Forma-1-es Ferrariba.

A „jutalomjátékra” a csapat fioranói tesztpályáján került sor, ahol az olasz versenyző a szimulátoros és a pályadatok összehasonlításán dolgozhatott.

A teszt pénteken is folytatódott, ám délután illusztris vendég csatlakozott a 22 éves tehetséghez. 2007 bajnoka, Kimi Räikkönen vette át a tesztkormányt Giovinazzitól, ám ahogy a Ferrari jelentésében áll, nem voltak barátságosak a körülmények. Az eső mellett erős szél is nehezítette a csapat munkáját, ám így is sor kerülhetett némi gyakorlásra.

A Ferrari nem áll le. Jövő héten kétnapos tesztet hajt végre a Pirellivel karöltve. Ott már nem alap autót, hanem az úgynevezett öszvérautót fogják használni, amit a gumiteszthez készített a csapat.

A program fő célja a 2017-es esőgumik fejlesztése lesz. Elsődleges szempont pedig az üzemi hőmérséklet minél hamarabbi elérése lesz. Idén ugyanis a biztonsági autó fázist állórajt követi, ahol túlzottan visszahülnek az abroncsok.

További tartalmak