Musorujsag
Élő Eredmények

Lőrincz Tamás remek formában birkózik új súlycsoportjában

MTI
Zökkenőmentesen zajlott le az átmenet az év elején a kötöttfogású birkózó-válogatottnál, melynek szövetségi kapitánya, Sike András elmondta: Lőrincz Tamás formáját látva bízik benne, hogy a versenyző már idén kiugró eredményeket érhet el új súlycsoportjában, a 75 kilogrammban.

A birkózóknál januártól Sike András a kötött-, míg Gulyás István a szabadfogásúaknál és a nőknél lett valamennyi korosztály szövetségi kapitánya, ami egyben azt is jelentette, hogy a válogatottaknál új edzői stábok álltak fel.

A Szöulban olimpiai bajnok Sike a felnőtt együttes edzői feladataival két másik ötkarikás aranyérmest, Repka Attilát és Majoros Istvánt bízta meg, akiket elmondása szerint jól fogadott a csapat.

„Semmilyen gondot nem okozott a váltás, problémamentes volt” – beszélt az MTI-nek Sike az elmúlt időszakról. – „Egy kemény alapozáson már túlvagyunk, ami jól sikerült, s a hétvégén megvolt az első verseny is a felnőtteknek. A Honvéd Kupán láttam jó és kevésbé jó teljesítményeket, de összességében azok nyertek, akiktől vártuk a sikert.”

A szombati viadalnak két nagy hiányzója volt, a világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ötödik Bácsi Péter arcüreggyulladás miatt nem szerepelhetett, míg a vb-győztes Kiss Balázs ismét gerincsérvvel bajlódik.

A többiek közül ismét kitűnt a háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás, aki Rio után váltott 66 kilogrammról 75-re, s a decemberi csapat világkupához hasonlóan ezúttal is meggyőzően versenyzett.

„Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy Tominál a váltás jól sült el. A 75 kilogrammban jól érzi magát, külön erőnléti edzője is van, sikerült négy kilogramm izmot felszednie, a súlya pedig 80 kiló feletti. Ő egy klasszis birkózó, s ebben a kategóriában már idén kiugró eredményeket érhet el a nagy nemzetközi versenyeken” – mondta a londoni olimpia ezüstérmeséről a kapitány.

Kötöttfogású klub csapat világkupa, Budapest, BOK-csarnok Lőrincz Tamás öccse, Viktor, emlékezetes körülmények között maradt le Rióban a bronzéremről. Fotó: m4sport.hu

Lőrincz Tamás öccse, a Rióban a bronzéremről emlékezetes bírói „ténykedés” miatt lemaradt Viktor nehéz sikert aratott 85 kilogrammban, akció nélküli meccsen győzte le az U23-as Európa-bajnok Szilvássy Eriket.

„Viktor esetében egyértelműen arra kell törekedni, hogy benne legyen az akció a birkózásában, mert hiába megy jó iramot és irányít, minden meccset nem lehet bírói döntéssel megnyerni” – jegyezte meg Sike András.

A kötöttfogású válogatott a jövő héten Minszkbe utazik, majd egy hét klubmunka, s a magyar bajnokság következik. A március végi szombathelyi Magyar Nagydíjig és az azt követő U23-as Eb-ig még Zágrábban is edzőtáborozik, illetve versenyez a csapat, áprilistól pedig Magyarországon készül majd a május eleji szerbiai Európa-bajnokságra.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek