Musorujsag
Élő Eredmények

Az OTP Bank Liga elé: Budapest Honvéd

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük az illetékeseket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk utolsó előtti felvonásában a Budapest Honvéddal foglalkozunk.

Kevesen számítottak arra, hogy a téli szünetben a Budapest Honvéd potenciális bajnokesélyesként várja majd a folytatást. A táblázaton második helyen álló csapat remek őszt produkálva, a szezon hajrájában nagyszerűen időzítve került az ezüstérmes pozícióba – arra, hogy a kispestiek dobogón teleljenek, 2008 óta nem volt példa. A Honvéd úgy vágott neki a bajnokságnak, hogy szeretnének nemzetközi kupaindulást érő pozícióban végezni, erre minden esélyük megvan. Az m4sport.hu kérdésre a klub sajtóosztálya határozott választ adott a tavaszi szezon céljaira, mely semmit nem változott nyár óta: „A csapat a bajnokságban a második helyen áll, és még versenyben van a Magyar Kupában. Nemzetközi kupaindulás kiharcolása a cél.”

A Honvéd-szurkolók az átigazolási szezon elején foghatták a fejüket. Botka Endre a Ferencvároshoz szerződött, Prosser Dániel pedig a Puskás Akadémiához igazolt. George F. Hemingway a csapat első edzésén megnyugtatta az együttesért aggódókat: nem terveznek több játékostól megválni. „Van egy kassza, amit fel kell tölteni, ez így működik.”

Budapest Honvéd-Ferencváros - MTI Fotó: Illyés Tibor Budapest Honvéd-Ferencváros – MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A távozók névsora mellett az érkezők listája sem hosszú. Paksról érkezett kölcsönbe Laczkó Zsolt, az NB II-es Zalaegerszegtől elküldött Villám Balázs és az egykoron a Fulhamben is megfordult kapus, Somogyi Csaba szerződött a Bozsik Stadionba.

Amilyen meglepő a Honvéd második helye, olyan meglepő az is, hogy a csapat külföldi edzőtáborban készülhetett a tavaszra. Ilyenre utoljára nyolc éve volt példa. Most Törökországban készülhettek, az edzések mellett három meccs szerepelt a programban orosz, román és bolgár csapatok ellen. A hazaérkezés után újabb három meccsel hangoltak a tavaszi rajtra, amely az esetükben a múlt heti, Ferencváros elleni kupameccs volt. Az idegenbeli 2-1-es vereségük majdhogynem garantálja az izgalmakat a visszavágóra.

Az egyre markánsabb csapattá váló Budapest Honvéd szombaton az MTK ellen idegenben kezdi meg a tavaszi szezont.

Érkezők: Somogyi Csaba (Szolnoki MÁV, szabadon igazolható), Villám Balázs (ZTE FC)

Kölcsönbe érkezők: Laczkó Zsolt (Paksi FC)

Távozók: Botka Endre (Ferencváros), Nagy Sándor (ukrajnai, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Prosser Dániel (Puskás Akadémia FC), Schön Szabolcs (AFC Ajax – Hollandia)

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az OTP Bank Liga elé: Vasas FC
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük az edzőket, játékosokat milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Vasas FC-vel folytatjuk.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Ferencvárosi TC
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük a klubvezetőket, játékosokat, edzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Ferencvárosi TC-vel folytatjuk.
Magyar futball