Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádámot lecserélték, a Bologna kikapott

MTI/m4sport.hu
A Nagy Ádámmal felálló Bologna hazai pályán 1-0-ra kikapott az Internazionale együttesétől az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A huszonegy éves magyar válogatott középpályás kezdőként lépett pályára, és 69 perc után cserélte őt le Robert Donadoni vezetőedző. Nagy tehát már nem volt a pályán, amikor a brazilok olimpiai bajnok csatára, Gabriel Barbosa a 81. percben megszerezte az Inter győztes gólját.

Mint azt már korábban megírtuk, Nagy Ádám nélkül eddig képtelen volt pontot szerezni a Bologna. A Ferencváros korábbi labdarúgója csapata bajnokijaiból 6 meccsen nem lépett pályára, s ezeken a meccseken mind kikapott a Bologna. Nagy Ádámmal az együttesben már sokkal jobb Donadoni mester csapatának mutatója: 18 találkozóból 7-szer nyertek, 6 döntetlent játszottak és csak ötször kaptak ki.

A Bologna a magyar válogatott középpályása nélkül 0,33 gólt lő meccsenként, kapott góljainak száma pedig 2,5. Amikor viszont Nagy játszott, akkor 1,17 lőtt gól/meccs a csapat statisztikája, amely 1,22 gólt kapott meccsenként.

Serie A, 25. forduló:
Bologna-Internazionale 0-1 (0-0)

később
Udinese-Sassuolo 15.00
Sampdoria-Cagliari 15.00
Chievo-Napoli 15.00
Pescara-Genoa 15.00
AS Roma-Torino 18.00
AC Milan-Fiorentina 20.45

szombaton játszották:
Empoli-Lazio 1-2 (0-0)
Atalanta-Crotone 1-0 (0-0)
pénteken játszották:
Juventus-Palermo 4-1 (2-0)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Donadoni ismét hibázott: lecserélte Nagyot, pontvesztés lett a vége
Az olasz labdarúgó-bajnokság első két helyezettje közül a listavezető Juventus nyert Sassuolóban, az üldöző AS Roma viszont kikapott a Sampdoria vendégeként a 22. forduló vasárnapi játéknapján. A Bologna azután vesztett pontot, hogy Nagy Ádámot lecserélték.
Külföldi futball
Nagy Ádám a jó bolognai legfontosabb összetevője
Nagy Ádám 2016 júliusában igazolt a Ferencvárostól az olasz élvonalban szereplő Bologna csapatához, ahova öt évre írt alá a 21 esztendős labdarúgó. Sikerült alapemberré válnia új klubjában, azonban Roberto Donadoni vezetőedző már többször hibázott vele kapcsolatban, most nézzük milyen bakikat követett el az olasz mester.
Külföldi futball
Továbbjutott a bicepszkirálynő
A 12. helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur két játszmában legyőzte a kínai Csang Kaj-lint a 2,66 millió dollár (771 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás női tenisztorna vasárnapi nyitófordulójában.
Tenisz
Nemcsik Zsolt: „Jó a versenyzőanyagunk”
Jelenleg is zajlik Egerben a kerekesszékesek vívók világkupája, ahol az első két napon összesen öt magyar érem, köztük Hajmási Éva, Veres Amarilla és Osváth Richárd jóvoltából három arany is született. A szakág frissen kinevezett kapitánya, a kétszeres olimpiai ezüstérmes kardozó, Nemcsik Zsolt az M4 Sportnak értékelte az eddigi eredményeket, beszélt a zárónap hazai esélyeseiről, valamint új feladatkörének kihívásait is ecsetelte.
Vívás
Kovács Zoltán "Caramel" megvédte WBO Európa-bajnoki övét
A Felix Promotion szombati, pápai profi ökölvívó gáláján Darmos József technikai KO-val győzte le Detre Gábort, Harcsa Norbert pedig pontozásos sikert aratott a hősiesen küzdő Kovács Ákos felett. Szellő Imre élete legnehezebb mérkőzésén pontozással győzte le az amerikai Garrett Wilsont, az este főmérkőzésén pedig Kovács Zoltán "Caramel" az olasz bajnok, Nicola Cipolletta ellen védte meg WBO Európa-bajnoki övét.
Ökölvívás