Musorujsag
Élő Eredmények

Még mindig a kiesés elkerülése a cél a listavezető Honvédnál

M1
A tulajdonos állandó célkitűzését alighanem már teljesítették a Budapest Honvéd labdarúgói, ugyanis George F. Hemingway minden szezon előtt a kiesés elkerülését nevezi meg elvárásként, amibe természetesen belefér akár a bajnoki cím is.

Nem készülnek különb módon a Fradi elleni szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágójára, illetve a szombati Videoton elleni bajnoki rangadóra (az interjúban Hemingway tévesen vasárnapot mond), mint bármelyik összecsapásukra – mondta az M1 stúdiójában a Honvéd tulajdonosa.

Mindkét eheti megmérettetésen bízik a győzelemben, de ha esetleg nem sikerül, akkor legközelebb újra ugyanazzal az elszántsággal veselkednek neki a következő feladatnak, mert meg vannak győződve, hogy az európai kupaporondon a helyük.

12 fordulóval az OTP Bank Liga vége előtt (nem nyolc, ahogy az véletlenül hibásan hangzik el a beszélgetés közben) Marco Rossi vezetőedzővel egyetemben, nem vizionálnak előre, még 2-3 mérkőzésre sem, így azzal sem foglalkoznak, hogy amennyiben sikerül legyőzniük a fehérváriakat, akkor öt pontra növelhetik az előnyüket a tabella élén.

“Amikor meg szoktak kérdezni, mi a cél, mindig azt mondom: a kiesés elkerülése. Mire megkapom, nem akarok bajnok lenni? Dehogynem! De ahhoz el kell kerülni a kiesést először” – vette humorosra az aranyérmes álmokról szóló kérdést a tulajdonos, aki kis lépéssekkel haladna, de megjegyezte, játékosai isteni segítséggel bajnokok is lehetnek, de ha nem, akkor jó helyezést elérve indulhatnak a nemzetközi kupában. (A játékosok azért egymás között már a tavaszi rajt előtt pusmogtak a bajnoki címről.)

A kispesti együttes első számú embere a tudatos építkezésben látja a szereplésük titkát, ami tetten érhető az akadémiáról bekerülő fiatalok és a csapat szerethető magyar és külföldi játékosainak megfelelő egyensúlyában.

Előretekintve a nyári átigazolási szezonra elárulta, nagy vérátömlesztés a keretben akkor sem várható, ha valóban kiharcolják a Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-selejtezőt érő pozíciót, ugyanis nem látja értelmét komolyabb költségekért játékost venni, hogy aztán adott esetben a csoportkört el nem érve egész évben ennek igya a levét a klub.

A teljes beszélgetésből kiderül, Hemingway mit gondol a Honvéd ultráiról, és szóba hoz egy lehetséges meccset a Real Madriddal.

A szerdán 20:30-kor kezdődő Honvéd-Ferencváros, és a szombaton 15:30-kor kezdődőd Videoton-Honvéd bajnoki találkozót is élőben láthatják az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Eppel gólja győzelmet ért
A Budapest Honvéd 1-0-ra győzött szombaton a Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.
Budapest Honvéd
Eppel Márton és Davide Lanzafame jól megértik egymást
Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a tabella tizedik helyén álló Debrecen látogat a szorosan az éllovas Videoton nyomában lévő Honvéd csapatához. A kispestiek csatárpárosa remekül megérti egymást, a debreceniek védői számára nem lesz könnyű a szombati találkozó.
Budapest Honvéd
Az OTP Bank Liga elé: Budapest Honvéd
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük az illetékeseket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk utolsó előtti felvonásában a Budapest Honvéddal foglalkozunk.
Budapest Honvéd