Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb győzelmet aratott a Paks

MTI/M4 Sport
Az MTK hazai pályán kikapott a Pakstól szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A vendégcsapat sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, ráadásul ezek közül négyet megnyert.

Kanta József, aki a 94. percben értékesítette a hazaiak büntetőjét, 100. gólját szerezte az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
MTK Budapest-Paksi FC 1-2 (0-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1818 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Kanta (94., 11-esből), illetve Vernes (15., 11-esből), Szabó (22.)
sárga lap: Vass (14.), illetve Szakály (67.)

MTK Budapest:
Petkovic – Okuka, Poór, Vass, Vadnai (Nikházi, 76.) – Katona, Kanta, Vogyicska (Korozmán, 57.) – Gera D. (Martínez, 68.), Kolomojec, Ramos 

Paksi FC:
Molnár – Kulcsár, Gévay, Zachán, Szabó – Papp – Haraszti (Bartha, 85.), Kecskés (Hajdú, 56.), Bertus, Szakály – Vernes (Hahn, 67.)

A hosszú nyeretlenségi sorozatát múlt héten a diósgyőri győzelemmel lezáró MTK kezdett jobban, igyekezett támadásokat vezetni, de szűk negyedóra elteltével így is hátrányba került. Egy szöglet utáni ütközést a játékvezető szabálytalannak látott, a megítélt tizenegyest pedig Vernes Richárd magabiztosan értékesítette. Ettől lendületbe jött a Paks, és hét perccel később növelte előnyét. A hazai csapat egy darabig nem találta a ritmust, aztán némileg fölénybe került, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani.

A második félidőben az MTK kezdeményezőbben lépett fel, átütőerő azonban nem volt a támadásaiban, a paksiak az utolsó pillanatokig eredményesen őrizték vezetésüket. A fővárosi csapat ugyan büntetőből szépített a négyperces ráadás végén, de másra már nem maradt idő, így a három pont a helyzeteiket jól kihasználó vendégeké lett.

További tartalmak