×

Hétvégén rendezik a hallássérült pingpongosok nemzetközi versenyét

Nemzetközi asztalitenisz versenyt rendeznek siketek és nagyothallók számára péntektől vasárnapig az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban Budapesten. A színvonalas tornán nyolc európai és egy ázsiai ország csapata mérkőzik meg.

A tornát nem először szervezik meg, hiszen 2011-ben már sor került hasonló versenyre, azonban akkor nem sikerült hagyományt teremteni belőle, azonban most ez is a szervezők célja, amellett, hogy egy színvonalas, élvezhető bajnokságot varázsoljanak az Ormai László Asztalitenisz Csarnokba.

Kilenc ország legjobb siket és nagyothalló versenyzői látogatnak el Budapestre a hétvégi viadalra, még Japánból is érkezik egy 11 fős különítmény. A házigazda magyarok mellett, Anglia, Ausztria, Olaszország, Németország, Norvégia, Litvánia és Szlovákia sportolói mérik össze tudásukat. A verseny egy félkészülési állomása a júniusi Siketlimpiának is.

Bencsik Gergely a Hungarian Deaf Table Tennis Open főszervezője elmondta, nagyon nívós versenyre van kilátás, hiszen a női világbajnok, Eva Jurkova is tiszteletét teszi a tornán. Magyarországot négy versenyző képviseli majd, a 13 éves, ifjúsági Eb 5. helyezett Iola Pamela; a világbajnoki 3., párosban világbajnok Fekete Zsuzsanna; a szolnokiak magyar bajnoka, Katona Csaba; valamint az Európa-bajnoki ötödik, négyszeres magyar bajnok, Bencsik Gergely.

A torna pénteken a csapatversenyekkel kezdődik majd, szombaton a párosok versenyeznek, valamint az egyéni selejtezőket rendezik, vasárnap pedig az egyéni helyosztókat. A vasárnapi eredményhirdetésen díjátadó lesz a hatszoros siketlimpiai bajnok, Ivánkay Teréz is.