Musorujsag
Élő Eredmények

Sok a fiatal a portugálok ellen készülő keretben

mlsz.hu
Kihirdette a portugálok elleni keretét a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Bernd Storck. A szakember kihagyta a keretéből a Chicgao Fire játékosát Nikolics Nemanját és a Kazahsztánba szerződő Elek Ákost is.

Bernd Storck szövetségi kapitány az MLSZ hivatalos honlapjának elmondta, a két játékos mellőzésének hátterében klubváltásuk áll.

„Azt érzem igazságosnak, a válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha a klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára” – nyilatkozta a szakember. Az említett játékosok mellett Guzmics Richárd sérülés miatt nem csatlakozik a kerethez.

A 27 tagú keret Magyarországon futballozó játékosai már hétfőn megkezdik a közös munkát Telkiben, az idegenlégiósok egy héttel később csatlakoznak, addig a legjobb fiatalok segíthetik a felkészülést.

„Korábban még nem fordult elő, hogy a férfi U17-es, U19-es és U20-as válogatott is együtt készüljön Telkiben. Változatlanul hiszem, hogy a válogatott közelsége inspiráló és motiváló a fiatal játékosok számára, amit az is tovább erősít, hogy eseti jelleggel egy-egy feladat erejéig a legjobbak csatlakozhatnak a felnőtt csapathoz is. A közös felkészülés nemcsak az előttünk álló U17-es megméretés miatt fontos, hanem a jövő egésze miatt is” – hangsúlyozta a kapitány.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győz az Európa-bajnok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül.

A március 19-től Telkiben edzőtáborozó kerettagok névsora: 

Kapusok: 

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: 

Bese Barnabás (Le Havre)
Botka Endre (Ferencváros)
Fiola Attila (Videoton FC)
Hangya Szilveszter (Vasas FC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
Lang Ádám (Dijon)
Pintér Ádám (Greuther Fürth)
Vinicius Paulo (Videoton FC)

Középpályások: 

Gera Zoltán (Ferencváros)
Holman Dávid (DVSC)
Kalmár Zsolt (Bröndby IF)
Kleinheisler László (Ferencváros)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Nagy Ádám (Bologna)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)
Németh Krisztián (Al-Garafa)
Priskin Tamás (Slovan B.)
Sallai Roland (Palermo)
Szalai Ádám (Hoffenheim)

További tartalmak