Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Véber és Urbán - egy vérbeli edző meg is mutatja

m4sport.hu | Szerző: Török Viktor
Ritkán látható jelenetnek lehettek szemtanúi a magyar alacsonyabb osztályú labdarúgás követői, de hogy egy nap alatt két hasonlóan pazar mozdulatsor is szülessen, az egészen elképesztő.

A vasárnapi ebéd desszertjét kétségkívül Véber György, a Nyíregyházi Spartacus trénere szolgálta fel, amikor is a Siófok elleni NB II-es bajnoki 18. percében Ronaldinhót megszégyenítő technikával juttatta el az oldalvonalon kicsorgó labdát a bedobást elvégezni igyekvő játékosához.
Hogy Véber mesternél a futball minden eleme pavlovi magasságokig merészkedett a pályán eltöltött mintegy 15 éve alatt, az a tetszetős és egyben sikeres manőver hatására fellépő reakcióban is tetten érthető.

Hogy a markáns megnyilvánulásairól is ismert sportvezetőnek mégsem sikerült egyedül elvinnie a hétvégi show-t, arról barátja, Urbán Flórián gondoskodott. Azt nem tudni, a Pest megyei első osztályban vitézkedő Nagykőrösi Kinizsi edzője vajon értesült-e egykori csapattársa parádés alakításáról, mindenesetre a Duna-Tisza köziek kispadján éppen Véber Györgyöt váltó tréner szintén kitett magáért: egy tápiószecsői felszabadítás után bámulatos finomsággal szelídítette meg a játékszert, majd olyan pontossággal és gyorsasággal hozta helyzetbe tanítványait, hogy az oldaldobást követő szituációból az egyenlítő találatot jelentő büntető is kialakult.

Persze nem csak a ’90-es évek magyar labdarúgásának meghatározó személyiségei szokták időről időre megcsillantani szemrevaló képességeiket.

Igaz, ami edzésen megy, „élesben” már nem biztos. Kivételek természetesen akadnak, az alábbi videóban többek között olyan nevek tündökölnek meccskörnyezetben, mint Luis Enrique, Peter Sörensen, Marcelo Lippi, Arsene Wenger, Fatih Terim, Alan Pardew vagy éppen Mauricio Pochettino.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magyar szurkolók lepték meg Dzsudzsákot
Dzsudzsák Balázs a arab emírségekbeli bajnokság hétközi fordulójában <a href="https://www.m4sport.hu/2017/03/10/dzsudzsak-egy-meccsen-negy-golpasszt-adott/" target="_blank" rel="noopener">négy gólpasszal járult hozzá csapata fölényes győzelméhez</a>, de vasárnap is volt oka örömre, amihez pályára sem kellett lépnie. A balszélsőt magyar szurkolók lepték meg az al-Wahda edzőközpontjában, Abu-Dzabiban, melyről Instagram-oldalára töltött fel egy videót.
Külföldi futball