Musorujsag
Élő Eredmények

A váci siker receptje Csank Jánostól

m4sport.hu | Szerző: Koczka Henrietta, Kibédi Péter
A váci sikercsapat egykori játékosa, Nagy Tibor vezetőedzőként kisebb csodát művel csapatával az NB II-ben. Bár a stabil bennmaradást tűzték ki célul, a bajnokság kétharmadánál úgy néz ki, akár a dobogóért is harcolhatnak a végén.

Megye I, NB III, NB II kiesőjelölt, NB II középcsapat. Ezzel a sormintával bármelyik, alacsonyabb osztályba visszasorolt klub szurkolói elégedettek lennének. Ha szétnézünk a futballtérképen, akkor egyetlen ilyen csapatot találunk az utóbbi években – Vácon.

A kilencvenes években csodacsapatként jutott a bajnoki címig a piros-kék klub, szép csendben dolgoztak a sikerért, és amikor célba értek, senki nem csodálkozott és senki sem vitatta: nincs jobb csapat a bajnokságban, mint a Vác. Az akkori sikerekben elévülhetetlen érdemeket szerzett Nagy Tibor, aki 1987 óta van a váci klub kötelékében. Most ő a vezetőedző. Azt mondja, semmi meglepő nincs abban, ami most történik a csapattal, évek óta tudatosan építkeznek, váci kötődésű- vagy utánpótlás-játékosokat igazolnak.

Az újabb siker, vagy talán az apró csoda receptjét meg ki mástól kérdezhetnénk meg, mint a váciak legendás mesterétől, Csank Jánostól, akivel a csúcsra ért az együttes majd’ negyedszázada. A jelenleg a váci utánpótlásban dolgozó szakember az m4sport.hu stábjának elárulta, mi a közös az akkori és a jelenlegi váci csapatban.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Véber György megvillantott valamit a régiből
A Siófok-Nyíregyháza találkozó első félidejére nem süthetjük rá az eseménydús jelzőt, de szerencsére ott volt Véber György, így nem maradtunk látványos jelenet híján. A játékosként pengés mester a pálya szélén állva táncoltatta meg az oldalvonalon kiguruló labdát, bizonyítva, van amit nem lehet elfelejteni, és még utána is előkerült valami a régiből...
Magyar futball
Véber és Urbán - egy vérbeli edző meg is mutatja
Ritkán látható jelenetnek lehettek szemtanúi a magyar alacsonyabb osztályú labdarúgás követői, de hogy egy nap alatt két hasonlóan pazar mozdulatsor is szülessen, az egészen elképesztő.
Magyar futball