Kesport TV legfrissebb videójában. Szerinte nagyon nagy a baj."/> Kovács Kokó: Ilyen mélyen még soha nem volt a magyar ökölvívás | M4 Sport

Kovács Kokó: Ilyen mélyen még soha nem volt a magyar ökölvívás

Kendőzetlenül kritizálta a magyar ökölvívást Kovács Kokó István a Kesport TV legfrissebb videójában. Szerinte nagyon nagy a baj.

„Nagyon lecsúszott, borzalmasan szétzilálódott a magyar ökölvívás. Ilyen mélyen még soha nem volt, mint az elmúlt x évben. Én már tíz éve kongatom a harangot, mostanra szerencsére mások is felébredtek. Nem mondom, hogy nagyon büszke vagyok rá, hogy én voltam az első, aki szólt, de tényleg tíz éve könyörgök már, hogy vegye észre mindenki. Egyrészt örülök, hogy végre észrevették, másrészt nem örülök, mert ennek tíz évvel ezelőtt kellett volna megtörténni, de soha nem késő. Innentől reménykedjünk, hogy Zsoltnak sikerül egy olyan szakmai elnökséget összerakni és egy olyan koncepcióval elindítani a magyar ökölvívást végre felfelé, aminek az eredményeképpen, ha nem is 2020-ban, de akár 2024-ben érmekről számolhatunk majd be” – nyilatkozta az M4 Sport műsorvezetőjeként is tevékenykedő Kokó.


Az amatőrként olimpiai, világ- és Európa-bajnok bokszoló azt mondta, reményei szerint hamarosan meg fog történni az elnökváltás. Azt pedig ő sem rejtette véka alá, kit szeretne látni a posztjáról – vélhetően a sok kritika és a támogatottság hiányában – lemondott Csötönyi Sándor utódjaként.„Erdei Zsolt majd gatyába rázza a magyar ökölvívást, és újra fényes lesz majd az a magyar ököl. Ha szükség van rám, nagy örömmel jövök segíteni. Zsoltnak örömmel segítek, az előző elnöknek – akit teljes joggal több fórumon is szélhámosnak neveztem – eszem ágában nem volt. Én 2013-ban lemondtam a tiszteletbeli elnöki címről, mert döntöttem, hogy ehhez nem adom a nevem. Erdei Zsolt egy egészen más történet, gyerekkori jó barátom. Többször megfogalmaztuk már meg, hogy a történelmünk közös. A jövőnk is közös lesz. Egész’ biztos, hogy fogunk együtt dolgozni” - tekintett előre a karrierje során 320 mérkőzést lebokszolt Kovács István.