Musorujsag
Élő Eredmények

Defoe ennél nagyobb hősként nem térhetett volna vissza

bbc.com
Közel 3 és fél éves pauza után góllal tért vissza az angol labdarúgó-válogatottba Jermain Defoe. Igaz, nem csapatkapitányként, mégis a Wembley-be ő vezette ki a csapatot, pontosabban ő is.

Igazán szívmelengető jelenetsor zajlott le pillanatokkal azelőtt, hogy a labdarúgók kivonultak volna a pályára az angol-litván világbajnoki-selejtezőn.

Az ötéves Bradley Lowery hatalmas Sunderland-szurkoló, és vasárnap hősét, az angol válogatott mezét újra magára öltő Defoe-t kísérhette a gyepre.

A kissrácról azonban tudni kell, súlyos betegséggel küzd. A rák egyik ritka típusával, a neuroblasztómával vívja bátor harcát.

A 34 éves csatár jó kapcsolatot ápol az őt a „legjobb haverjának” tartó rajongójával, így nem csoda, hogy a játékoskijáróban egymást átölelve diskuráltak, amit látva az alkalmi csapatkapitány, Joe Hart, maga elé engedte a párost, hogy ők vezessék ki a háromoroszlánosokat.

A lelátóról érkező hangorkán ellen védekezve, a fülét befogó Bradley kissé megszeppent. A himnuszokat hallgatva szorosan hozzá is bújt kedvencéhez. A kisfiú korábban többször is volt már a Sunderland kabalája, de ez az élmény aligha hasonlítható ehhez, pedig édesanyja szerint mióta megtudta, hogy az angol válogatott számít rá, minden napja erről szólt.

Defoe a meccs után elárulta, nehéz szavakba öntenie, mit élt át, de nagyon nehezére esett kontrolálni az érzelmeit.

A 22. percben már nem kellett visszafognia magát, négy évvel és négy nappal a legutóbbi gólja után, ismét betalált a válogatottban, immár 56. mérkőzésén huszadjára.

Végül hatvan percet kapott. Lecserélésekor óriási tapsvihar köszöntötte, a legnagyobb nem is kell mondani kitől érkezett…

Gareth Southgate szövetségi kapitány a 2-0-s siker után kiemelte, Defoe jelenléte már a felkészülés során is sokat jelentett, és a kora – az oroszországi vb-n már 35 lesz – biztosan nem lehet akadálya a jövőbeli szerepeltetésének. Azt már mi fűzzük hozzá, hogy Harry Kane, Wayne Rooney felépülése, valamint még a Jamie Vardy, Daniel Sturridge és Marcus Rashford jelentette konkurencia annál inkább.

Southgate lassan el is kezdhet gondolkozni, kikkel tervez, ugyanis az angolok a kvalifikáviós-sorozat felénél, gólt sem kapva, négypontos előnnyel vezetik az F-csoportot.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek