Musorujsag
Élő Eredmények

A labdarúgás megoldhatja a népesedési problémákat?!

sportbible.com
Óriási bravúrt hajtott végre az izlandi labdarúgó-válogatott 2016. június 27-én, ugyanis az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében 2-1-re legyőzte Anglia csapatát. Rá kilenc hónapra, 2017 márciusában rekordszámú gyermek született Izlandon...

Az izlandi labdarúgás fennállásának legjobb eredményét érte el a 2016-os Európa-bajnokságon azzal, hogy továbbjutott a csoportjából, majd az Anglia elleni nyolcaddöntőt is sikerrel vette, végül a negyeddöntőben Franciaország tudott neki megálljt parancsolni. A történelmi tettre az egész világ felfigyelt és szívébe zárta az alig 320 ezres kis országot. Aki követte az Eb-t sosem fogja elfelejteni a drukkereiket, akik elképesztő módon szurkolták végig a kontinensviadalt. Aminek meg is lett az eredménye.

Ugyanis a történelmi, Anglia elleni győzelem után kilenc hónappal rekordszámú gyermek született Izlandon, amiről egy izlandi lap, a Visir számolt be (mondanunk sem kell, Angliában nem volt csúcsdöntés).

„Kilenc hónappal azután, hogy a válogatott legyőzte Angliát, rekordszámú kisgyerek született” – jelentette ki egy kórházi rezidens.

Izland győzelme nem csak saját szurkolóinak jelentett hatalmas örömöt, hanem a walesi drukkereknek is, akik azok után, hogy a csoportmérkőzésen 2-1-re kikaptak Angliától, önkívületi állapotban ünnepelték az északi kis csapat bravúrját.

Arról ugyan még nincsenek információk, hogy Walesben is gyerekszületési csúcs lett volna márciusban, habár ha belegondolunk Wales egészen az elődöntőig menetelt az Eb-n, így lehet, hogy az ottani „népességrobbanásra” még pár hetet várnunk kell…

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kell ennél nagyobb helyzet? Talán, ha öten lettek volna
Alighanem az argentin első osztályban szereplő River Plate történetében még nem ügyetlenkedtek el úgy helyzetet, ahogy azt legutóbbi bajnokijukon tették a labdarúgói, mikor majd' fél csapatra valóan vezették a labdát a kapusra, hiába.
Külföldi futball
Defoe ennél nagyobb hősként nem térhetett volna vissza
Közel 3 és fél éves pauza után <a href="https://www.m4sport.hu/2017/03/26/gyozott-a-vb-cimvedo-de-megszakadt-a-tortenelmi-sorozata/" target="_blank" rel="noopener">góllal tért vissza</a> az angol labdarúgó-válogatottba Jermain Defoe. Igaz, nem csapatkapitányként, mégis a Wembley-be ő vezette ki a csapatot, pontosabban ő is.
Külföldi futball