A legtöbb sztár kihagyja a Davis Kupa-negyeddöntőt

Legjobbjaik nélkül állnak ki a franciák a tenisz Davis Kupa jövő hétvégi negyeddöntőjére, melyben spanyol részről Rafael Nadal sem lép pályára.

Yannick Noah, a britekkel szembeszálló franciák kapitánya kedden közölte, hogy a jelenleg zajló miami tornát is kihagyó Tsonga nemrég apa lett, és még nem áll készen a játékra, Gasquet pedig lábadozik vakbélműtétje után. A Miamiból szintén hiányzó Monfils a térdét, Achilles-inát és a lábujját fájlalja, így csak tartalékként jöhet szóba.

A francia csapatban Nicolas Mahut, Pierre-Hugues Herbert, Gilles Simon és Lucas Pouille áll ki a britek ellen Rouenban. A vendégek részéről a világelső Andy Murray korábban jelezte, hogy könyöksérülése miatt nem áll rendelkezésre.

A Belgrádba látogató spanyol csapatból a 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal pihenőt kapott, és egyelőre kérdéses, hogy a szerbek kedvence, Novak Djokovic felépül-e addigra könyöksérüléséből, mely miatt címvédőként visszalépett a miami versenytől.

A másik két párosításban Belgium Olaszországot fogadja Charleroi-ban, míg az amerikai válogatott Brisbane-ben csap össze az ausztrálokkal.