Musorujsag
Élő Eredmények

Rummeniggének nem tetszik a 48 csapatos vb

Rummeniggének nem tetszik a 48 csapatos vb

MTI
Karl-Heinz Rummenigge szerint meggondolatlan volt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése arról, hogy 2026-ban már 48 csapat vehet részt a világbajnokságon, az általa képviselt európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) pedig lépéseket tervez.

“Ennek a döntésnek a meghozatala elfogadhatatlan a mi szempontunkból. A játékosainkat, a dolgozóinkat használják a világbajnokságra, jogunk van arra, hogy megfelelő megoldást találjunk” – nyilatkozta a korábbi kiváló német futballista, majd azzal érvelt, hogy a FIFA mindenféle előzetes egyeztetés nélkül szavazott a létszámemelésről.

Hozzátette, a döntés után a FIFA-nak és az UEFA-nak is csökkentenie kellene a nemzetközi mérkőzések számát, hiszen elérkeztek arra a pontra, hogy a futballisták túl sok találkozót játszanak.

A 48 csapatos világbajnokság ugyan nem fog tovább tartani, mint a korábbiak, emiatt azonban jóval több játékost kénytelenek majd elengedni a klubok, amelyek már eddig is aggodalmuknak adtak hangot, mivel féltik a sok válogatott mérkőzéstől futballistáikat.

A nemzetközi szövetség tanácsa január 10-én határozott úgy egyhangúlag, hogy kilenc év múlva már 48 csapat alkotja majd a vb mezőnyét, s ezek az első szakaszban 16 hármas csoportban küzdenek meg egymással.

A világbajnokságokat 1998 óta 32 csapat részvételével rendezik.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hamilton edző nélkül folytatja
Lewis Hamilton úgy döntött, 2017-ben edző nélkül, saját módszereivel készül a Forma–1-es hétvégékre. A háromszoros világbajnok egyfajta kihívásként tekint erre a lépésre, és motiváltabbnak érzi magát, mint bármikor eddigi pályafutása során.
F1 Hírek
Erdei Zsolt áll a szombati küzdelem elé
Szombaton, április 1-én elnököt választanak a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben (MÖSZ). Az eddigi elnök, Csötönyi Sándor korábban kijelentette, ha csak Erdei Zsolt lesz a jelölt, akkor nem áll ki ellene. Április 1-én a küldöttek tehát döntenek, az egyetlen jelölt Erdei Zsolt. A "Madár" becenevű szakember ökölvívóként amatőr és profi világbajnoki címet, két amatőr Európa-bajnokságot nyert meg, valamint olimpiai bronzérmes. Jelenleg a Madárfészek Akadémiát vezeti, bokszolói egyre jobb eredményeket érnek el, a februári Bocskai István emlékversenyen két súlycsoportban is az ő tanítványai szerezték meg az aranyérmet. Az elnökjelöltet kérdeztük.
Ökölvívás