Musorujsag
Élő Eredmények

Doll és Mourinho is kikelt magából a válogatott szünetet követően

MTI/fradi.hu
A világ- vagy Európa-bajnoki selejtezők mellé szervezett barátságos mérkőzéseknek nincs semmi értelmük - véli Jose Mourinho, a Manchester United vezetőedzője, miután két labdarúgója, Phil Jones és Chris Smalling is megsérült a múlt héten az angol válogatottban. Hasonló okok miatt mondta el véleményét a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll, aki elsősorban Bernd Storck szövetségi kapitány és a klubok közötti kommunikációt hiányolja.

Smalling kezdő volt a németek elleni meccsen, utána azonban kikerült a keretből lábsérüléssel, Jonesnak pedig a lábujja sérült meg edzés közben.

„Teljesen ellenzem a barátságos találkozókat – mondta Mourinho a Sky  Sportsnak. – Ezek csak közvetlenül a nagy tornák előtt hasznosak, de idény közben keverni őket a kvalifikációs meccsekkel értelmetlen.”

A két védő nem lehet ott a Manchester United szombati, West Bromwich Albion elleni bajnokiján, rajtuk kívül Paul Pogba és a csapatkapitány Wayne Rooney is sérült. Zlatan Ibrahimovicra és Ander Herrerára eltiltás miatt nem számíthat a portugál tréner.

A szakember hozzátette: az ő együtteséből összesen 13 játékos volt érdekelt a nemzeti együttesek múlt heti programjában, míg aktuális ellenfelüknél mindössze egy futballista hiányzott.

„Nekik volt idejük együtt dolgozni, készülni, és pihenni. Nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük” – mondta Mourinho.

Az MU jelenleg az ötödik a Premier League-ben, a WBA pedig a nyolcadik.

Debreceni VSC-Ferencváros - Thomas Doll - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Thomas Doll is elégedetlen a válogatott szünetet követően. Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője is kikelt magából, mivel a válogatott szünet után Botka Endre és Kleinheisler László is sérülten tért vissza a zöld-fehérekhez.

A Fradi német trénere élesen kritizálta honfitársát, Bernd Storckot, mert hiányolja a szövetségi kapitány és a klubok közötti kommunikációt. Doll a következőket mondta a fradi.hu-nak:

„Botka Endre még a Honvéd elleni kupameccsen sérült meg. Utána az Újpest ellen vállalta a játékot, de nem tudta végigjátszani a mérkőzést. Az orvosunk eltiltotta a játéktól, a Haladás ellen nem is volt keretben. Egy nappal később elutazott a válogatotthoz, ahol viszont teljes edzésprogramot hajtott végre. Vasárnap, hétfőn, kedden tesztek, szerdán két edzés, csütörtök egy az egy elleni szituációk… Semmilyen egyeztetés nem volt köztünk és a válogatott között, ami bosszant engem. A válogatott rendelkezésére bocsátottunk egy játékost, aki nálunk nem játszott sérülés miatt. A válogatottnál mégis teljes edzésprogramot végez, és mi onnan ismét sérülten kapjuk vissza. Németországban a válogatott és a klubedzők egyeztetnek a játékosokról, különösen akkor, ha a futballista nem 100%-os állapotban utazik egyesületéből a nemzeti csapathoz. És a szövetségi kapitány is ugyanebből az országból jön, ahogy én is… Ma van március 29. Idén még egyetlen egyszer sem lépett velem kapcsolatba a szövetségi kapitány. Ennyit az adatcserékről, az egyeztetésekről, a nagy közös munkáról… Kleinheisler Laci is elment a válogatotthoz. Egy nappal az U21-esek elleni edzőmeccs előtt izomfáradtságot érzett, mégis kétszer harminc percet játszott, noha egyértelmű volt, hogy Portugáliában nem kaphat szerepet. Amikor visszajött a Népligetbe, 4-5 napot kellett kihagynia. Azt az üzenetet kaptuk, hogy kapott egy ütést, ő viszont erre nem emlékszik, csak arra, hogy fáradtságot érzett az izmában. Ez könnyelműség. És ez nem rólam szól, hanem a Ferencvárosról! A bajnokság döntő fázisában vagyunk, két hétvégén nem volt meccs, a játékosaink pedig sérülten jönnek vissza a válogatottól. Ezt máshogy is lehetett volna intézni, ha valóban közösen dolgoznánk.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vigyázó szemeit Monacóra vetette a világbajnok
Youri Djorkaeff korábbi világbajnok labdarúgó szerint Kylian Mbappénak, a Monaco csillagának nem ártana honfitársa, Anthony Martial útját tanulmányoznia, mielőtt elhagyja jelenlegi csapatát.
Külföldi futball