Borbély Zoltán: Átadás-átvátel zajlik a magyar ökölvívásban

Szombaton délben tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A napirenden a jelenlegi elnökök, elnökségi tagok, az ellenőrző testület tagjainak felmentése, majd az új tisztségviselők megválasztása szerepel. Borbély Zoltán sportjogász a Sportreggeliben elmondta, hogy a közgyűlés nem ütközik jogi akadályokba, mert a jelenlegi elnök, Csötönyi Sándor még nem mondott le.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség szombaton délben tisztújító közgyűlést tart, az alapszabály szerint azonban ez csak 2020-ban lenne esedékes, tehát a mostani egy rendkívüli alkalom. Borbély Zoltán tisztázta, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelenlegi elnökének, Csötönyi Sándornak jogában állt összehívni a tisztújító közgyűlést, hiszen még csak bejelentette lemondását, de még mindig ő a szövetség elnöke.

A sportjogász hozzátette, hogy az elnök lemondását nem kötelező, de illik elfogadni. Csötönyi Erdei Zsolt javára mond le elnöki tisztségéről.

A profi ököklvívók március 25-ig tehettek javaslatot az elnök személyét illetően, akit minőségi többséggel kell megválasztani.

A legutóbbi, 2015-ös tisztújító közgyűlésen Erdei Zsolt bekerült a szövetség elnökségébe.

Csötönyi Sándor 1996 óta a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.