Kiesőjelölt otthonában botlott az Újpest

Bódog Tamás első bajnokiján győzelemre vezette a Diósgyőr csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában: együttese Mezőkövesden 3-1-re nyert az Újpest ellen.

A Diósgyőr idén először diadalmaskodott a pontvadászatban, ez pedig fontos három pontot jelent az utolsó előtti, azaz kieső helyen álló gárdának.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 3-1 (2-0)

Mezőkövesd, 2295 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Makrai (18.), Ugrai (33., 11-esből), Karan (70.), illetve Lázok (53.)
sárga lap: Lipták (54.), Karan (72.), illetve Balogh B. (13.), Diarra (41.), Bardhi (66.), Sankovic (89.)

Diósgyőri VTK: Rados - Eperjesi, Lipták (Jagodinskis, 88.), Karan, Tamás - Vela (Szabó B., 93.), Delgado, Mevongou, Ugrai - Makrai (Ternován, 84.), Szarka

Újpest FC: Balajcza - Balázs, Heris, Kálnoki-Kis, Kecskés (Cseke, 63.) - Diarra, Windecker - Angelov (Perovic, 76.), Sankovic, Balogh B. - Lázok (Bardhi, 64.)

Nagy lendülettel kezdett a Diósgyőr, ennek köszönhetően korán megszerezte a vezetést. Az Újpest kicsit meg is zavarodott ettől, a vendéglátók pedig a félidő közepére növelték előnyüket. Az, hogy a három pont sorsa nem dőlt el már az első játékrészben, Balajcza Szabolcsnak, a vendégek veterán kapusának volt köszönhető, aki nem sokkal a szünet előtt egy hatalmas bravúrt mutatott be.

A fordulást követően az Újpestnek gyors gólra volt szüksége, Lázok János pedig meg is szerezte ezt, így teljesen nyílt lett az összecsapás. A lilák kisebb fölénybe kerültek, ám egy szöglet után az előre húzódó Dejan Karan visszaállította a kétgólos különbséget.

A hajrában ugyan megvoltak az Újpest lehetőségei, de az eredmény nem változott.