Magabiztos győzelemmel ünnepelheti születésnapját Király Gábor

A Haladás 4-2-re nyert szombaton a Mezőkövesd ellen Sopronban, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Öt perc késéssel kezdődött a mérkőzés, amely előtt köszöntötték a 41. születésnapját éppen szombaton ünneplő Király Gábort, aki ezen a héten két évvel, 2019-ig meghosszabbította a szerződését a Haladással.

Az első félidőben egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, jó volt az iram, bár helyzetek nem igazán alakultak ki, mégis két fejesgól született.

A fordulást követően nem sokkal Vági felrúgta Williamset a 16-oson belül, a megítélt 11-est Iszlai magabiztosan értékesítette. A folytatásban kontratámadásokra rendezkedett be a Haladás, s egy ilyen végén előbb Kovács növelte az előnyt, majd Williams is betalált, ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a Mezőkövesd erejéből már csak a szépítésre futotta.

A vendégcsapat sorozatban negyedik bajnokiján maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (1-1)
Sopron, 1565 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Wils (16.), Iszlai (48., 11-esből), Kovács L. (62.), Williams (66.), illetve Molnár G. (38.), Baracskai (90.)
sárga lap: Iszlai (56.)
Swietelsky Haladás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri - Kovács L., Iszlai, Jancsó (Kiss B. 78.) - Mészáros, Williams, Rácz (Kiss T. 83.)
Mezőkövesd: Tujvel - Farkas (Pauljevic 44.), Szeles, Balogh B., Vági - Tóth B., Gohér - Molnár G., Strestík, Kink (Diallo 67.) - Veselinovic (Baracskai 83.)