A hatodik döntőt bukták el a szegedi tekések a Zerbst ellen

A hatodik döntőt vesztette el a német Zerbst ellen a Szeged tekecsapata, amely múlt hétvégén második lett a Bajnokok Ligájában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a világ legeredményesebb klubcsapata címvédőként 6-2-es vereséget szenvedett a szlovákiai fináléban.

"A hatodik döntőt buktuk el ellenük, mindössze háromszor tudtunk nyerni - nyilatkozta az M4 Sportreggeli című műsorában Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke és játékosa. - A döntő úgy alakult, ahogy a németek várták, jobban szerepeltek, jobb formában voltak, megérdemelten győztek ellenünk."

Az Alabárdos-Szegedi TE öt éve folyamatosan, összesen pedig nyolcadik alkalommal vett vesz a Bajnokok Ligája döntőjében, négy arany- és négy ezüstérem a mérlegük. Karsai Ferenc a siker titkáról elmondta, nagyon jó játékosaik vannak, a nyolcfős keretben négy magyar és két szerb válogatott található. "Nagyon jó szakmai háttérrel rendelkezünk. nyugodtan mondhatom, hogy az anyagi hátterünk kiemelkedő az országban, ezért tudunk ilyen jól szerepelni. Magyarország egyik legjobb tekepályája is záloga a remek szereplésnek."

A klubelnök elmondása szerint nemzetközi összevetésben már nem ilyen jó a helyzet. "Nemzetközi mezőnyben már más a felállás, minden országnak van egy kirakatcsapata, és ott az anyagi háttér már nem ennyire kedvező. A németeknek, szlovákoknak négy-ötszöröse a költségvetése, mint a szergedi csapatnak. De azért ott vagyunk és folyamatosan helytállunk. Azon vagyunk, hogy 2018-ban meglegyen az ötödik BL-győzelem."

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!