Musorujsag
Élő Eredmények

Első labdaérintéséből pontot mentett az újpesti csereember

MTI
A Paks szombaton 1-1-es döntetlent ért el az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Az Újpest volt kezdeményezőbb a mérkőzés elején, de fölénye meddőnek bizonyult. A vendégek büntetőből váratlanul vezetést szereztek, a bekapott gól pedig nagyon megzavarta a hazaiakat. A Paks könnyen megduplázhatta volna előnyét, de előbb egy gyors ellentámadás végén Hahn nagy helyzetben célt tévesztett, majd Bartha második tizenegyesét Kovács kivédte.

A folytatásban is a Paks kontrái voltak veszélyesebbek. A játékot Heris beállása változtatta meg, ugyanis az újpesti játékos első labdaérintéséből betalált. Az egyenlítéstől a vendégek zavarodtak meg, s előbb kapufa, majd Molnár bravúros védése, végül a lest jelző bíró mentette meg őket a góltól. A hajrára rendezte sorait a Paks, így sikerült megőriznie az eredményt és egy pontot elvinnie Újpestről.

A pontosztozkodással mindkét csapat sorozata folytatódott: az Újpest négy meccse nyeretlen, míg a Paks nyolc találkozó óta veretlen a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Újpest FC-Paksi FC 1-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1568 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Heris (65.), illetve Bartha (24., 11-esből)
sárga lap: Kovács Z. (31.), Diarra (51.), Perovic (93.), illetve Lenzsér (58.), Vernes (82.)
Újpest FC: Kovács Z. (Banai, a szünetben) – Balázs B., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl – Windecker, Cseke – Balogh B., Bardhi (Perovic, 85.), Andric (Heris, 64.) – Diarra
Paksi FC: Molnár P. – Szalai A., Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. (Lenzsér, 52.) – Haraszti (Vernes, 63.), Bertus, Bartha, Hajdú Á. – Hahn

További tartalmak