Musorujsag
Élő Eredmények

A zárónapon is született magyar érem

MTI
A junior női tőr- és férfi párbajtőrcsapat bronzérmet nyert a hétfői zárónapon a vívók plovdivi korosztályos világbajnokságán, melyet nyolc dobogós hellyel zárt a magyar küldöttség.

Mindkét válogatott vasárnap kezdte meg versengését és biztosan jutott a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc küzdelmét hétfőn tartották.

A Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Tóth Janka összeállítású tőrcsapat az olaszok elleni meccsen végig vezetve, 45-40-re győzött, a Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Esztergályos Patrik összetételű párbajtőregyüttes pedig a románokat verte a nyolc között, méghozzá szoros csatában 27-23-ra – az Eb honlapja szerint.

A női tőr elődöntőben a lengyelek vártak a magyarokra, akik jól kezdték a meccset, négy pár után öt tussal vezettek, a folytatásban azonban az ellenfél fordított, s 45-42-es sikerrel lépett a fináléba. A folytatásban a bronzéremért az orosz együttes következett, mely ellen az utolsó pár előtt egy tussal vezetett a magyar válogatott, a záróember Pásztor Flóra pedig magabiztossá tette a sikert (45-40).

A férfi párbajtőrözők az olaszok elleni elődöntőben kiélezett harcot vívtak, s mindössze egyetlen tussal, 43-42-re kaptak ki. A bronzért az Egyesült Államok legjobbjaival mérkőztek, és bár az ellenfél két tussal vezetett az utolsó pár előtt, az egyéniben is harmadik Siklósi Gergely remeklése 36-34-es magyar győzelmet és bronzot jelentett a végén.

A világbajnokságon nyolc érmet – a kadeteknél egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzot, míg a junioroknál négy bronzot – gyűjtöttek a magyarok. A legeredményesebb a 16 éves kardozó Pusztai Liza volt, aki a kadetek között győzött, a junioroknál pedig harmadik lett egyéniben.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek