Musorujsag
Élő Eredmények

Reisz Áron: Főként a döntési sebességben jár előttünk a világelit

m4sport.hu/M4 Sport
A kijevi divízió I/A-s világbajnokságra készül a magyar jégkorong-válogatott, amely a Szilassy Zoltán által irányított U25-ös csapattal együtt edzett. Az utánpótlás szövetségi kapitány büszkén mesélte, hogy öt U25-ös játékos bizonyította, helye van a felnőtt válogatottban. Egyikük a 22 éves Reisz Áron, akinek lehetősége volt a világelit ellen jégre lépnie. A Fehérvár AV19 centere szerint a legjobb csapatok leginkább a döntések gyorsaságában járnak a magyar válogatott előtt.

Az U25-ös magyar válogatott a hétvégén két felkészülési mérkőzést is játszott a cseh U25-ös együttes ellen. Szilassy Zoltán csapata szombaton 3-0-ra, vasárnap 5-2-re kapott ki a cseh válogatottól.

A csehek mellett azonban skandináv csapatokkal is játszott a válogatott, és mindegyik nagyon erős ellenfél volt, vélekedett Szilassy Zoltán, aki örült, hogy hokisai fejlődhettek: „Nagyon sokat voltunk korong nélkül, és mindig ez a nehezebb feladat.  A tempó, a játék sebessége kimagasló volt, és mivel ezek ellen a csapatok ellen kevés a gólszerzési lehetőség, így a reakcióidőt és a döntési képességnek a gyorsítását lehetett gyakorolni.”

A magyar felnőtt válogatott Szlovéniával idegenben, valamint itthon játszik még a felkészülés során.

Rich Chernomaz együttese 33 játékossal – 4 kapussal, 12 hátvéddel és 17 csatárral – készül az április 22-28 között megrendezésre kerülő kijevi világbajnokságra, ahol a magyar válogatott sorrendben Ukrajnával, Ausztriával, Dél-Koreával, Lengyelországgal és Kazahsztánnal találkozik majd.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tóth Gyula: „A pohár félig van csak tele”
A magyar futsalválogatott tegnap 2-0-s előnyről, 2-2-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovina ellen Eb-selejtezőn, így a keddi, Azerbajdzsán elleni összecsapáson dől el, hogy hányadik helyen végez a csoportjában. A magyar csapat kapusa, Tóth Gyula nem titkolta, hogy meg szeretnék nyerni a csoportot, ám ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert az azeri válogatott első sora az elitbe tartozó brazil futsalosokból áll.
Magyar válogatott
Prukner László: A Magyar Kupa-szereplés a hab a tortán
Ébren álmodik az NB III-as Budafok labdarúgócsapata, amely az NB II-es Sopront legyőzve bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, a bajnokságban pedig esélyes a végső győzelemre. Az együttes vezetőedzője, Prukner László elmondta, hogy elsődleges céljuk a bajnoki cím megszerzése, a bravúros Magyar Kupa-szereplés már csak hab a tortán. A Ferencváros elleni MK-elődöntőben a tisztes helytállásra törekszik a lelkes együttes.
MOL Magyar Kupa
"A magyar futsal-társadalom befogadott bennünket, sőt büszke ránk"
A Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott szövetségi kapitánya, Hevesi Tamás elismerte, hogy az elmúlt években nem volt túl nagy a merítési lehetősége, ezért az április 30-i kiválasztóra minden futballt szerető, 1-es vagy 2-es diabétesszel élő, 18. életévét betöltött játékost tárt karokkal vár, hogy válogatottunk a lehető legjobb kerettel vághasson neki a DiaEurónak.
Magyar válogatott